- 13 sie 2018, o 12:49
Cześć wszystkim,
Mam 35 lat,na łuszczycę choruje od 9-go roku życia.
Przeszłam wszelkie możliwe sposoby leczenia,naświetlania,wszelkie mazidla,metotreksat,neotigason itp.
Wszystkie te metody pomagaly na chwile.
W tym roku zakwalifikowalam sie do leczenia Humirą,nad czym nievzastanawialam się długo,gdyż nie pomagało mi już nic.
Pod koniec marca dostalam pierwsze vdswki leku,potem już w domu zastrzyk co 2 tygodnie.
Po 1,5 miesiąca nie mialam śladu po łuszczycy.
Pierwsze lato od 10-ciu lat w krótkim rękawie,radość ogromna.
Wyniki badań krwi caly czas w normie.
Niestety,w licpu zaczęło mnie znow wsypywać.
Dłonie mam w tej chwili w gorszym stanie niż przed leczeniem..
Pojawily się zmiany na rękach i na głowie.
Humira pomogla mi w sumie na tylko 2 miesiące...lekarze twierdzą,że tak sie Czasem dzieje,że z czasem może zmiany znów ustapia,ale ja jestem podlamana..
To po neotigasonie mialam rok spokoju ,a tu ledwo dwa miesiace.
Czy ktoś z Was też tak mial lub slyszal o takim pogorszeniu nagłym w trakcie przyjmowania Humiry??
Za wszystkie informacje z góry dziękuję.
Iza.
Mam 35 lat,na łuszczycę choruje od 9-go roku życia.
Przeszłam wszelkie możliwe sposoby leczenia,naświetlania,wszelkie mazidla,metotreksat,neotigason itp.
Wszystkie te metody pomagaly na chwile.
W tym roku zakwalifikowalam sie do leczenia Humirą,nad czym nievzastanawialam się długo,gdyż nie pomagało mi już nic.
Pod koniec marca dostalam pierwsze vdswki leku,potem już w domu zastrzyk co 2 tygodnie.
Po 1,5 miesiąca nie mialam śladu po łuszczycy.
Pierwsze lato od 10-ciu lat w krótkim rękawie,radość ogromna.
Wyniki badań krwi caly czas w normie.
Niestety,w licpu zaczęło mnie znow wsypywać.
Dłonie mam w tej chwili w gorszym stanie niż przed leczeniem..
Pojawily się zmiany na rękach i na głowie.
Humira pomogla mi w sumie na tylko 2 miesiące...lekarze twierdzą,że tak sie Czasem dzieje,że z czasem może zmiany znów ustapia,ale ja jestem podlamana..
To po neotigasonie mialam rok spokoju ,a tu ledwo dwa miesiace.
Czy ktoś z Was też tak mial lub slyszal o takim pogorszeniu nagłym w trakcie przyjmowania Humiry??
Za wszystkie informacje z góry dziękuję.
Iza.