Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Gosiaczek68
Miałem przyjemność stosować Daivonex, u mnie tez poszło w ciagu trzech dni, czasmi myślałm czy mi sterydu nie domieszali do tej mojej masci. Ja stosowałam we fałdach skórnych i na miejsca intymne, nie przerwałam leczenia po 3 dniach, bo to by było zbyt piekne żeby tak to sie zakonczyło. Miejsca długo utrzymywały się czerwone a raczej różowe, ale skóra była zdrowa bez łuski, smarowałm jeszcze jakis czas moze ze 3 tyg, nawet jak zaprzestałam stosowac Daivonex skóra miała inny kolor, później tylko szło natłuszczanie ewentualnie nawilżanie. Obecnie kolor sie wyrównał i nie ma śladu.
Smaruj dalej, to taka moja rada, jak sa efekty to tylko sie cieszyć ale nie przerywaj kuracji, musisz pamiętać tylko żeby dużo natłuszczać skóre, i nei doprowadzic do przesuszenia.
 Plinka
Dzięki za pomoc :) zmiany są zupełnie niewyczuwalne ale jednak jeszcze przez jakiś czas będę smarować
mam tylko nadzieję że mimo szybkiego zaleczenia remisja będzie dłuższa :)
hej mam pytanie co do nawilżania i natłuszczania skóry
robicie to klasycznie, balsamem itp? kiedy?
tzn. właśnie biorę udział w badaniach u mojego doktorka w klinice daivonexem i teżczeka mnie mazianie 2x dziennie po prysznicu/kąpieli
czy mogę po prysznicu nabalsamować się, a potem namaziać? już się gubię, za mało godzin w dobie na wszystko :P
 Plinka
Można po prysznicu posmarować cienko balsamem, poczekać aż się wchłonie i dopiero Daivonexem ale ja bezpośrednio smarowałam Daivonexem a nawilżałam w ciągu dnia jak już nie czułam go na skórze :)
Awatar użytkownika
 szater
moze sie nie znam ale....najlepiej stosowac Daivonex(czy aby napewno Daivonex a nie Daivobet?) bezposrednio na umyte ciało a nie stosowac balsam przez który bedzie sie masci cięzko przebic....zreszta najlepiej zapytac na miejscu...lekarz odpowie najbardziej wiarygodnie.
Zastanawiam sie co to za "testowanie" Daivonexu...leku ,ktoremu wypowiedziano rekomendacje ze wzgledu na słabe efekty terapeutyczne :surprised:
 djdragon10
Witajcie.Czy po naświetleniach dermalight 80 można stosować daivonex?Jeśli tak to czy rano muszę go zmyć,żeby zastosować znowu naświetlanie czy przez noc wchłonie się na tyle,że nie muszę go zmywać?Pozdrawiam;)
Awatar użytkownika
 szater
kalcypotriol ...czyli składnik masci Daivonex uwrazliwia na swiatło,zdecydowaniue lepiej zmyc,ja zle bardzo zareagowałam gdy wyszłam na słonce posmarowana (wieczorem) Daivonexem :notguilty: