Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Witam.Jak już pisałem w innym wątku mam problemy z zaleczeniem łuszczycy na głowie.Dzisiaj doktor przepisała mi Locoid Crelo jako że kilka maści bezskutecznie już przerobiłem.Jest to oczywiście steryd ale sam już nie wiem czego się czepić.W zanadrzu mam jeszcze receptę na Daivonex ale doktor zaleciła mi najpierw wyżej wspomniany.Nie słyszałem nic o nim dotychczas dlatego pytam.Pozdrawiam.
Dostałem Locoid na samym początku kiedy lekarz myślał, że to uczulenie a nie łuszczyca. Nie zauważyłem po nim żadnej poprawy, do tej pory leży w szufladzie. U mnie podziałał Polytar Liquid o czym każdy na forum już wie :D Kiedy było źle używałem też Diprosalic. Locoid składa się z hydrokortyzonu a że to najsłabszy ze sterydów to może trzeba dłużej czekać na działanie.
Pozdrawiam i życzę zdrowia.
Awatar użytkownika
 puma
na mnie szampon polytar nie działa- przeciwnie, swędzi mnie po nim głowa okrutnie. w chwili obecnej zaleczam zmiany na głowie daivonexem. jak dla mnie super :)
Na mnie Polytar Liquid też nie działa
Locoid Crelo nie zaobserwowałam po tym rewelacji za to świetnie podziałał exorex lotion i maść z wit A ochronna
Kiedys to dostałam na twarz,cos pojawilo sie po chemioterapii i tym zaleczali ale malo pamietam,zejsc zeszło,wrocic nie wrocilo :notguilty:

PS
Milo cie znow zobaczyc Klaudiusz a jak by było milo....posluchac. :blush: Pozdrawiam-szanowna mamusie też xd
Dziękuję za odzew a Tobie Krysiu za pozdrowienia.Właśnie dziwię się że doktor przepisała mi taki słaby steryd bo maziałem już silniejsze.Jeszcze go nie użyłem bo czekałem na Wasze opinie.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
 szater
Klaudi staraj sie nie smarowac po włosach ale dotrzec do samej skóry,wiem że to nie jest łatwe ale da sie zrobic xd bo jak bedziesz smarował po całosci to wiekszosc zostaje na wlosach a nie na skorze xd
Wiem Krysiu ale za cholerę mi to nie wychodzi mimo że włosy mam krótkie.Strzyc się na pałę na razie nie zamierzam.Gdybym nie miał dużych zmian to zszedłbym na 3mm jeżyka.Zastanawiam się nieraz jak z długimi włosami można sobie poradzić ze smarowaniem.Dzisiaj drugi dzień wystawiłem globus ponad pół godziny na słoneczko :)