Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Awatar użytkownika
 antonia
Basieńka44 pisze:Stres to również ten oksydacyjny, z braku składników odżywczych w dostarczanym pożywieniu, czy zbyt wielu patologi do wydalenia a nie tylko ten kiedy się zdenerwujemy.
Komórki zagłodzone też są w stresie i to silniejszym, jak nie mają budulca do naprawy uszkodzeń.W tym i jelit.
Więc odpowiednia dieta działa na cały organizm.
Rozmowa stacza się w kierunku jelit, to nie ma nic wspólnego ze stresem psychicznym, depresją czy stanami zapalnymi i wielu innych przyczyn wysiewów łuszczycy.
 Basieńka44
Może warto zgłębić temat zamiast zaprzeczać,z marszu :notguilty:
Awatar użytkownika
 henia
Basieńka44 pisze:Stres to również ten oksydacyjny, z braku składników odżywczych w dostarczanym pożywieniu, czy zbyt wielu patologi do wydalenia a nie tylko ten kiedy się zdenerwujemy.
Komórki zagłodzone też są w stresie i to silniejszym, jak nie mają budulca do naprawy uszkodzeń.W tym i jelit.
Więc odpowiednia dieta działa na cały organizm.
Prawda.
Psyche zawsze zależne jest od some.
Najprostszy przykład, to diety wszelkie np. odchudzające - największym problemem w nich jest wytrwanie - ciało radzi sobie, głowa już nie zawsze albo vice versa.
Albo też wszelkiego rodzaju zaburzenia w odżywianiu.

Stres oksydacyjny, to potęga :(
 macko
a smarowałaś tymi preparatami dr. Michales Żel, maść, olejek ? tzn. masz jakieś pozytywne opinie na temat tego, bez reklam na ten temat. a z tą nietolerancją masz rację, u mnie jest to samo jak zjem czasami coś to czuje się dziwnowato, swędzi mnie skóra głowy..
Awatar użytkownika
 szater
ja stosowałam cały zestaw,niestety kosmetyki to kosmetyki a nie leki.Pozytywów niestety nie było o negatywach...nie będę pisac xd