Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Bardzo Ci dziękuję Pawle. Miałam cichą nadzieję, że napiszesz,bo sama nie chciałam zawracać Ci głowy... Jak będziesz chciał, to wrzucę osobno zdjęcia opakowania z przodu, z tyłu i z boku. Pozdrawiam wszystkich ciepło.
Załączniki
002.jpg
002.jpg (139.47KiB)Przejrzano 1536 razy
001.jpg
001.jpg (109.02KiB)Przejrzano 1536 razy
To jest inna maść. Producent inny. Opakowanie też nieco inne i coś tam mają też inaczej napisane na przodzie opakowania.
Porównaj z tym: https://pl.aliexpress.com/item/Lecznicz ... .50.CdzEA9

Możesz podać adres aukcji?

Skład tego jest następujący:
  • Euphorbia fischeriana - Wilczomlecz Fischera
  • Phellodendron amurense - Korkowiec amurski
  • Stemona sessilifolia - inny gatunek
  • Pseudolarix amabilis - Modrzewnik chiński
  • Sophora flavescens - Perełkowiec żółtawy
  • Kochia scoparia - Mietelnik żakula
  • Cortex Dictamni - Dictamnus angustifolius - korzeń dyptamu wąskolistnego
  • Arnebia tschimganica - brak polskiej nazwy rośliny
  • Cnidium monnieri - Knidium Monniera / Knidia chińska
Też jest naturalny, jednak odbiega od składu Yiganerjing, o którym tu dyskutujemy. Pogrubione zostały składniki, które są takie same. Ponadto w tej maści brakuje tych składników:
  • Gleditsia sinensis (latin) - Iglicznia chińska (PL)
  • Typhonium giganteum (latin) - Tyfonia olbrzymia (PL)
  • Rhizoma smilacis glabrae (latin) - Smilax glabra (latin) - kłącze kolcorośli gładkiej (PL)
  • Ilex rotunda (latin) - Ostrokrzew okrągły (PL)
  • Mosla cavaleriei (latin) - nie ma polskiej nazwy
  • White Vaseline (eng) - Biała wazelina (PL)
  • Pure water (eng) - woda (PL)
  • Mentholum (latin) - Mentol (PL)
  • Chlorhexidine acetate (latin) - chlorheksydyna (PL)
To jest link do aukcji:
https://pl.aliexpress.com/item/Wholesal ... 230897d524
Paweł a wiesz może jak jest ze zwrotem kasy na aliexpress, czy po prostu mogę zwrócić towar, bez podania przyczyny? Nie zauważyłam zdjęcia maści na aukcji; dokładnie widać, że jest inne opakowanie :-(
Gościu mi tylko napisał, że "Brand" twierdzi, że maść działa, tylko teraz nie umiem dogadać się z nim kto to jest Brand; czy firma produkująca czy kto?
I czy w ogóle opłaca się "bawienie w zwroty", przesyłka zwrotna do Chin pewnie koło 100?
No widać, że inna jest to maść.

Brand to będzie zapewne producent.

Jeśli chcesz zwrot to skontaktuj się ze sprzedawcą. Nie wiem ile kosztuje wysyłka do Chin, ale jak wysyłałem ostatnio do Norwegii malutką paczuszkę to wyszło ponad 20 zł.

W medycynie chińskiej pod jedną nazwą mogą być różne mieszanki lub surowce, które mają takie same działanie.
dada
Chyba nie opłaci Ci się odsyłać maści do Chin bo przesyłka może kosztować więcej niż maść. W sumie ta pomyłka wyszła Wam na dobre, bo gdy zamówisz tę drugą maść, nie zapłacisz aż tak wiele, a tę pierwszą zawsze możesz wykorzystać dodając po trochu do balsamów nawilżających skórę po kąpieli, lub na zmianę, co dwa tygodnie, gdy skóra się przyzwyczaja do jednego specyfiku i przestaje reagować.
Paweł dzięki; czyli dobrze zrozumiałam, że jeżeli w Chinach 3 maści mają różne składy, ale nazwę tę samą, to muszą działać na to samo schorzenie, tak? (tylko działanie jednej nie musi być tak samo dobre jak drugiej)
Antonia chyba zrobimy tak jak napisałaś. Dzięki.
@Antonia - cena jest tak duża, bo dada kupiła 100 opakowań.

@dada - to tak w dużym uproszczeniu. I nie na schorzenie, ale mają określone działanie. To jest różnica. Część składu jest podobna, zatem możliwe, że to są te kluczowe składniki.
  • 1
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 62