Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Dada u mnie postęp jest.Myślę że mąż będzie zadowolony.U mnie już nic nie swędzi więc nie kusi do drapania,zmiany cofają się.Nie mam zdjęc przed więc nie wkleje.Jak na 1,5 tygodnia stosowania i użyciu 1 tubki jestem zadowolony .
dada pisze:nie zamawiam więcej, bo mąż pierwszy raz będzie się smarować tą maścią i nie wiem jak na niego podziała. Mam nadzieję, że świąd i łuski zaczną znikać...
Już niech się zabiera za likwidowanie łuski. Okłady z zielonej herbaty, kąpiele, jeśli macie wannę to nawet pół godz i więcej, szmatką, lub opuszkami palców ścierać odmoczoną łuskę, wcierać w zmiany krem ziołowy (nagietek, rumianek, arnika), po takim przygotowaniu leczenie pójdzie jak z płatka. Ponadto niech łyka witaminę D3 10,000 IE + K2 MK-7 400 mcg 1x dziennie.
Moczyć stopy w chlorku magnezu ( super działa na system nerwowy), zrobić sobie dezodorant w sprayu z chlorku magnezu, (super wchłania się magnez + dodatkowo niweluje zapach potu).
http://www.mojaluszczyca.pl/viewtopic.p ... 1d9a#p2422
To dla wszystkich łuszczyków powinno być codzienną rutyną!
Ponadto fantastyczną sprawą są peelingi pod prysznic ( zioła, kawa, sól, olej i co tam jeszcze fantazja podpowie) bez użycia szamponów do ciała i mydeł (wystarczy olej, czyści doskonale brud). Obecnie kwitnie wrotycz, można zrobić maść, olej, nalewki, maceraty, nasuszyć, ocet wrotyczowy i aceton też działają zewnętrznie przeciwłuszczycowo. Zakasać rękawy i samemu brać się za leczenie, bo lekarz nie pomoże, no chyba, że rozpaprać :angry:
Antonia dziękuję.
Mąż cały czas smaruje maściami robionymi w aptece i cygnoliną, ale to jak walka z wiatrakami, raz jest troszkę lepiej, za parę dni znowu łuska narasta, najgorszy ten świąd, dlatego teraz zajęliśmy się oczyszczaniem organizmu i zioła naturalne, odchodzimy od farmakologii, bo to i tak g...pomaga. Chyba trzeba "uporządkować" organizm od środka.
dada pisze: bo to i tak g...pomaga. Chyba trzeba "uporządkować" organizm od środka.
Obawiam się, że to tak samo g...pomoże, chociaż, gdy psychika nastawi się pozytywnie dzięki lepszemu samopoczuciu, to na łuszczycę też ma wpływ poprzez zahamowanie nadmiernego wydzielania limfocytów T. Dlatego sporo osób wierzy, że oczyszczanie organizmu leczy łuszczycę. Z wielu innych powodów oczyszczenie organizmu jest bardzo przydatne, ale pamiętajcie, że nic na siłę, bo gdy się nie powiedzie, to stres spowoduje blokadę w leczeniu i ewentualne wysypy. Życzę powodzenia :) :)
Miałam możliwosc obejrzenia na własne oczy co potrafi ta masc na dłoniach wrecz tragicznych...w ciągu trzech dni,poprawa niesamowita.Na zlocie kolega nasz własnie spróboował masci i jest nas troszke swiadków jak to wyglądało wczesniej a trzy dni po smarowaniu. :surprised: chyba lepiej zadziałała niż Dermovate...czy aby na pewno nie ma tam sterydu :notguilty: jestem totalnie zaskoczona efektem
szater pisze:.czy aby na pewno nie ma tam sterydu jestem totalnie zaskoczona efektem
Niektóre zioła zawierają w swoim składzie chemicznym tak silne olejki eteryczne, że pod względem działania z powodzeniem mogą zastąpić leki sterydowe. Rośliny te są bardzo pomocne w leczeniu, ale tak jak wszystko inne używane bezmyślnie i w nadmiarze są szkodliwe dla zdrowia.
Co do maści sterydowych przekonałam się na własnej skórze jak w połowie zaleczone zmiany szybko i ze zdwojoną siłą odnawiają się do stanu przed leczeniem a do tego jeszcze prowoują nowe wysypy.
Miałam bardzo maleńką zmianę, którą kilka razy posmarowałam Yiganerjing, ale nie doleczyłam do końca, bo maść oddałam osobie bardziej potrzebującej. U mnie optycznie jest bez zmian. Trzeci tydzień czekam na przesyłkę, mam nadzieję, że wkrótce dotrze, ale mam też kilkoro przyjaciół czekających na moją przesyłkę xd
  • 1
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 62