- 8 gru 2023, o 11:21
Ja mam swój sposób radzenia sobie z łuszczycą, który po części przekazała mi babcia, a po części jest efektem moich poszukiwań najlepszego sposobu leczenia tej dolegliwości.
Warto dbać o oczyszczenie organizmu z toksyn, dlatego osobiście piję napar z czystka nawet do 3 szklanek dziennie w czasie, gdy mam tzw. wysyp. Olej z czarnuszki jest również bardzo pomocny - łyżka dziennie, oraz 1 kapsułka siarki organicznej 750mg od Pharmovit MSM, ponieważ jest naturalna, także polecam.
Aby wyciszyć chorobę, stosuję olej CBD 5%, u mnie się sprawdził od firmy Cannatopia ponieważ to stężenie mi wystarcza. Stosuję krople 3 razy dziennie w czasie nasilenia się objawów, a tak pozostaję przy jednej dawce 5 kropli przed snem.
Natomiast zewnętrznie, stosuję olejek rycynowy, ale taki bez heksanu, i chyba najlepszą maść, jaką stosowałam przy łuszczycy, to maść konopną Dr. Rertter 24%, zawierająca też olejek z drzewa herbacianego. Ta maść działa przeciwzapalnie, a dzięki olejowi konopnemu w tak dużym stężeniu działa silnie regenerująco. Wszystko to ja kupiłam u nas w Poznaniu w konopnej farmacji więc jak nie znajdziecie u siebie w mieście tych produktów szukajcie u nich na stronie . Pamiętajcie koniecznie aby maść retter 24% miała hologram na opakowaniu oryginalna receptura bo nie tety kiedyś na znanej platformie sprzedażowej kupiłam bez i efekt był marny .. ale na pewno warto stosować te produkty ta maść konopna i Olej CBD bo działa przeciwzapalnie poprzez CBD ma wpływ na układ endokannabinoidowy, co regulowanie stany zapalne skóry i zmniejsza nasilenia objawów łuszczycy bardzo działa wyciszająco na mnie i skórę . Za każdym razem olej CBD ratuje mi moją skórę i szybko działa.
Z kolei olej z czarnuszki zawiera składniki aktywne, takie jak tłuszcze nienasycone, które pomagają w łagodzeniu stanów zapalnych skóry związanych z łuszczycą. Stosując olej z czarnuszki, również zauważam poprawę stanu skóry i złagodzenie objawów.