Tu jest odpowiednie miejsce, aby porozmawiać na temat spożywanych produktów, diety w łuszczycy.
Awatar użytkownika
 henia
W mim wypadku zadziałała raczej suplementacja, która np. w przypadku vit. B12, nie może być uzupełniana inaczej, niż poprzez iniekcje-taka wada śluzówki żołądka.
Uważam, że u nas sprawdza się to"
"Jak w przypadku większości chorób dieta ma decydujący wpływ na powstanie i rozwój choroby. W przypadku łuszczycy dieta była trudna do ustalenia, gdyż pokarmy dla wielu osób zupełnie nieszkodliwe u części populacji stają się źródłem choroby. Gdyby jeszcze podejrzany o chorobę pokarm działał na organizm tak jak alergen - intensywnie, problem byłby znacznie prostszy. Przy pomocy testu uczuleniowego szybko byłyby wyeliminowane szkodliwe pokarmy. Dopiero długoletnia obserwacja pozwala ustalić listę szkodliwych pokarmów odpowiedzialnych za łuszczycę i prawdopodobnie za wiele innych chorób....."
http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... y_cz2.html

Dieta szeroko pojęta, nie ma za wiele wspólnego z moją ł.. Sprawdziłam to, stosując nawet ....głodówkę.
Ale też prawdą jest, że u niektórych z nas, dieta to podstawa w walce z tą naszą cholerą.
Tylko czy takie prawidła tyczą się również nas-osobiście, to już niestety musimy sprawdzić na samym sobie. Tak jak ze wszystkim, w walce z tą @.
[quote="euterpe"]Diety i zioła to tylko dodatek do leczenia i nikt chyba nie jest w stanie udowodnić, ze to ma jakikolwiek wpływ na chorobę. [quote]

zioła też są baaaaaaaaardzo pomocne w leczeniu, zawierają dużo witamin w naturalnej postaci które mają też działanie antybiotyczne,przeciwwirusowo czy przeciwbakteryjnie a jak wiadomo
zwłaszcza przy kropelkowej antybiotyk wskazany
np niepozorna szałwia zawiera tyle wit B1 jakiej nie można kupić bez recepty a która działa przeciwwirusowo nie gorzej jak leki przeciwwirusowe a może nawet i lepiej.
Basia racje ma :) Zioła dobre. Dziewczyny wyżej też racje mają :D Oprócz tego dobre samopoczucie i aktywny tryb życia, a możemy pożegnać się z panią ł. (a raczej z jej skutkami :) )
Awatar użytkownika
 puma
ja też jestem przykładem na to, że dieta i aktywny tryb życia zlikwiduje zmiany bez żadnego leczenia :) moja dieta była całkowicie mojego pomysłu- zero pieczywa, jogurt tylko naturalny, warzywa, jabłka, chleb tylko ryżowy, zero ziemniaków, z mięs tylko filety z kurczaka, do tego zielona herbata i woda z cytryną. i kilka kaw dziennie :) 5x w tyg siłownia. po trzech miesiącach zero zmian. używałam tylko zwykły balsam do ciała. na dodatek działo się to na jesień, w czasie gdzie normalnie ta cholera wyłazi. czyściuteńka byłam trzy lata :D