Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
 jacobo1
Witam wszystkich,
jestem tu nowy chociaz stronke znam od dawna i wiele mi pomogla w uswiadomieniu mojej choroby.
dzis natrafilem na komentarz kasi, ktora powiedziala ze jej mama stosowala epaderm. zainteresowalo mnie to bardzo, tymbardziej ze jestem w anglii. Choroba pojawila sie wlasnie tu, od roku stosuje wszystkie mozliwe szampony, a od paru dni dostalem wysypu na rekach i nogach, wlasnie wtedy kiedy sie uporalem psychicznie z luszczyca na glowie doszlo to :( masakra. Zmierzajac do tematu, polecialem szybko do apteki i kupilem epaderm :) cena mnie zaskoczyla bo za 500g skasowali mnie 12 funtow wiec ok 50pln. szybko polecialem do domu i powiem tak :
krem nie smierdzi, bardziej pachnie jak mydlo szare. jest cholernie tluste.
wsmarowalem sobie w rece i nogi i powiem, ze zauwazylem smarujac, ze miejsca gdzie sa wysiewy zmieniaja kolor, czerwone plamy zostaja, ale otoczki z bialych luszczacych sie robia sie zielonkawe . mam ten krem juz od 2godz na sobie i nic nie swedzi, nie powstaja rowniez luski :) poraz pierwszy tak dlugo to trwa :)najgorzej jest glowa, kurcze tak tlustej to jeszcze nie mialem :) ale rowniez nie swedzi :)
bede sie staral sukcesywnie dodawac oopisy mowiac czy pomaga czy nie, ale jezeli tak to pomoge kazdemu w zakupie tego preparatu kto bedzie chcial

pozdrawiam
Awatar użytkownika
 szater
...witam witam...widac ze i leczy w tempie błyskawicy :D ...łuska nie powstaje w ciagu 2h...a ze nie swędzi to raczej dobrze...zobaczymy za pare dni...sama jestem ciekawa efektów leczenia...witaj na forum :*
 jacobo1
hej, jestem po 10 godz roboty w warunkach... no nielatwych jak to w anglii :p ale powiem tak zero bialych zluszczen na skorze nog i dloni, czerwone plamy sa ale nie swedza :D a to dla mnie duzy krok naprzod hehe
jezeli chodzi o glowe hmmm.... zero drapania i nawet checi do zrobienia tego, jakbym nigdy nic takiego na glowie nie mial, oczywiscie po powrocie musialem sobie przejrzec glowe i co odkrylem? luski sa co prawda, ale schodza po dotknieciu opuszkami palcow i to pod warunkiem ze sam to zrobie, ale nie sa suche jak poprzednio tylko nasaczone tym kremem, a w miejscu ran przy czole, nie ma nic poza czerwona plama, ani lusek ani strupow zero....
no i najwazniejsze jak dla mnie bo najbardziej mnie to draznilo, to moje lokcie wygladaly jak odlezyny u psa :) w pewnym sensie i zniknelo, lokcie mam jak u niemowlaka ...
jedyna wada tego kremu - masci, to jest strasznie tlusty i trzeba uzywac ciuchow, w ktorych nie planujemy zbytnio chodzic, bo przesiakaj na maksa, jakbysmy wylali olej roslinny na siebie

jeszcze jedno jutro bede testowal olej z wyciagu jablka ??? :/ nie wiem jak to zadziala ale angole tutaj to stosuja na luszczyce, bo kilku mi juz to polecilo, wiec warto probowac

zaznaczam, ze to pierwszy dzien, a efekty sa odczuwalne i wygladowo,a najwazniejsze - psychicznie

relacji ciag dalszy bedzie ...

dziekuje rowniez za mile przywitanie na forum :)
Awatar użytkownika
 szater
...olej z jabłka? :nomnom: moze bardziej z pestek? ... wielu tu mamy ludków z Angli ale o czyms takim sie słyszałam...wogóle nie słyszałam aby jabłko miało olej w sobie...ocet jabłkowy to znam i jak sadze o to chdziło...popytaj dokładnie... :devillaugh:
Awatar użytkownika
 Paweł
Witaj,

Dobrze, że coś zaczyna Ci pomagać. To jest pierwszy etap - najpierw zejdzie Ci łuska, ale nie oszukujmy się ona najczęściej jest najdokuczliwsza. Zobaczymy jak to będzie dalej z Twoim leczeniem. Czekamy na relacje :)
 SMERFETKA
Witajcie! ! Jestem tutaj całkiem nowa ,ale z łuszczycą żyje blisko 50 lat.....Tak tak powinnam dostac jakiś dyplom za wiernośc... :D Różnie to u mnie wygląda i wiem że najgorzej jest gdy znajdziesz się miedzy nieznającymi tego problemu (dobre rady!!!!) Dobrze jednak że teraz możemy sobie pomagac za pośrednictwem internetu..Życze wszystkim łuszczykom wiele radości,,,Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
 szater
Smerfetko ciesze sie ze zdecydowałas sie do nas dołaczyc :* ...zwróc uwage w jaki sposób piszemy na forum,odpowiadamy w konkretnym temacie.Ułatwia to nam komunikacje i wyszukiwanie wiadomosci na interesujacy nas temat.Pierwsze dni nie sa proste ale jak poczytasz zobaczysz jakie to wazne.Pozdrawiam :D
 jacobo1
hejka,
4 dni obserwacji i ciaglego smarowania:
to co zaobserwowalem, to z lusek robia sie plamy, ktore na nogach np zanikaja stopniowo, po jakis 8 godz pojawia sie ochota na podrapanie, ale idzie sie powstrzymac :) ogolnie jestem zadowolony, nie mam lusek, tylko rano wylatuja z glowy ale same to robia bez pomocy. dzis za to zaobserwowalem w kazdym miejscu bol, nie swedzi nie piecze tylko boli. nie wiem czym jest to spowodowane wiec odstawiam ten krem na 1-2 dni, bo sie troche wystraszylem. moze za duzo mam go na sobie :)
no nic od poniedzialku zaczynam na nowo wiec bede zdawal relacje dalej.