Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 jarwol
Witam serdecznie
Jak widać jestem świeżakiem:)
Mam łuszczyce na głowie i tyłku(szpara:)) dodatkowo łuszczyce stawów i colitis ulceosa. Przeczytałem, ze pomaga wam cocois. Przyznam się, że leczenia łuszczycy skóry w zasadzie nie zaczynałem(stosowałem jedynie mieszanke z olejem neem i innymi natualnymi olejkami jak macadamia, avocado etc. po 2-3 dniach cała łuska schodziła i przerywałem leczenie bo jakos tak...nie dbam o siebie...)
Do rzeczy.
Dziś wyczytałem ze bardzo wam pomaga maść COCOIS, ale ze jest trudno dostępna. Pobiegłem do apteki bo postanowiłem się wziąć za siebie. Maść jest dostępna we wrocławskich aptekach/hurtowniach. Jesli ktoś jest zainteresowany moge podac namiary na apteki. Nigdy jej nie stosowałem, ale zamówiłem sobie dwie tubki. Zobaczymy co to bedzie, mam nadzieje ze wystarczy mi cierpliwości.
Pzdr!
 Plinka
Witaj jarwol na forum :)
Rzeczywiście Cocois czasem znika z aptek ale w tym momencie jest dostępny, też sobie kupiłam i zaczęłam smarować plecy, nie mam doświadczenia z dziegciami ale mam nadzieję że zadziała :)