Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 klacska
Hej forumowicze, jest to moja 1 i ostatnia wizyta na tym forum.
Moja historia z luszczyca(tak stwierdzila pani dermatolog) zaczela sie jakies 6 lat temu od zgrubien i luszczacej sie skory na lokciach. Od tego czasu zgrubienia systematycznie sie rozrastaly, ostatnio byly wielkosci 5 zlotowek( tak pi razy drzwi). Pani doktor przypisala mi jakas mas sterydowa ale nie pomogla, miejsca te staly sie tylko wrazliwe na bol. Potem w sumie nie odwiedzalem juz z tym lekarzy. Olalem temat. Ostatnimi czasy zgrubienia zaczely sie mocno luszczyc wiec posmarowalem je kremem ktory zostawla u mnie przez przypadek moja dziewczyna. No i w sumie po 2-3 posmarowaniach skora w tych miejscach przestala byc sucha i sie luszczyc. Smarowalem tak lokcie okolo tygodnia, no i u mnie nastapil prawie calkowity regres wszystkich objawow,zgrubienia sie wchlonely prawie cale. Jeden lokiec jest jak nowy :) na drugim zostalo zgrubienie wielkosci ugryzienia od komara. Miejsca te smarowalem cytrynowym kremem glicerynowym do pielegnacji rąk i paznokci Gratia. Nie posadzajcie mnie o jakies reklamy czy cos bo krem na allegro kosztuje niecale 2 zł.
Ostatnio krem sie skonczyl i po ok tygodniu skora znow sie luszczy. Zamawiam wiec nowy.

Moze komus to pomoze:) pozdrawiam i zycze wszystkim forumowiczom powrotu do zdrowia.

Rychu,

EDIT
zapomnialem o linku
http://allegro.pl/krem-do-pielegnacji-r ... 21477.html