Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 szater
patrząc na skład: w tej masci-pascie jest
1cos na złuszczanie naskórka
2przeciwuczuleniowe,przeciwswiadowe
3.kwas salicylowo-siarkowy-złuszcza,wygladza,zmniejsza wytwarzanie łuski
4.emulsci p/łupiezowa
Pewnie jakis nowy wynalazek na chora skóre głowy....
Nie wiem co jeszcze chciałabys wiedziec...sadze ze nawet jak ktos tego używał to nawet nie wie bo....mało kto zajmuje sie składami leków,past czy masci robionych zleconych przez lekarzy
 mleo
Proszę o propozycję leków na zmiany nierozległe na łokciach .

Jeszcze niczym specjalistycznym nie leczone tylko natłuszczane dermosanem .

Gosia
Awatar użytkownika
 Paweł
Hydrocortisonum to słabiutki steryd jest jakby co ;) Dostępny nawet bez recepty.

Co do czegoś na zmiany nierozległe to oprócz podanych przez Krysię to może jeszcze Biocartalen z firmy Bioarp.
 kropka
od smarowania głowy tym płynem mam spękane opuszki palców mimo każdorazowego mycia dłoni - obsesja i balsamowania ich ogromna iloscia neutrogeny - kolejna obsesja. jest sporo łuski. życzcie powodzenia bo opadam z sił : (
Awatar użytkownika
 Shamhat
kropka pisze:od smarowania głowy tym płynem mam spękane opuszki palców mimo każdorazowego mycia dłoni - obsesja i balsamowania ich ogromna iloscia neutrogeny - kolejna obsesja. jest sporo łuski. życzcie powodzenia bo opadam z sił : (
Witaj
Daj proszę znać czy to coś Ci pomogło?
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
 marta_z-j
kropka pisze: zoxiderm

Wszelkie info mile widziane: )
stosowałam zoxiderm - łuszczyca zaczęła się u mnie we włosach i przez jakieś 2 miesiące myślałam że to jakiś dziwaczny łupież a że już wcześniej miałam łup. i dermatolog zaleciłam mi zoxiderm i wtedy pomógł to znów po niego sięgnęłam - niestety tym razem było 0 efektu i to mnie zmobilizowało by się skonsultować z lekarzem :)
więc u mnie na łupież tak na łuszczycę nie