Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
 yogurt
Witam.
Od 3 lat posiadam przyjaciółkę o nazwie łuszczyca, co prawda pierwszy wysyp miałem na przełomie 2010/2011 [ wiek 20 lat wtedy] potem była hospitalizacja na oddziale dermatologii. Od tamtej pory miałem spokój do maja 2013. Przed rokiem 2010 byłem w ciągach na lekach opioidowych czyli głownie : dekstrometorfan , kodeina , tramadol ,fentanyl. Terapie od uzaleźnień ,detoksy - dużo przeżyłem. Czasem zdarza mi się zarzućić troche opioidów czyli na zasadzie alkoholik zawsze bedzie alkoholikiem a opiatowiec bedzie opiatowcem z fazami uspienia nałogu. Tutaj się nasuwa moje pytanie czy opioidy indukują łuszczyce ,żaden dermatolog nie potrafi mi odpowiedzieć na to pytanie... Dodam tylko że w maju miałem ciężka angine i dostawałem przez tydzień końskie dawki amoksycyliny + przekosmiczne dawki tramalu bo mam tolerancje na ten lek... Jeśli ktoś wie coś na temat zależności opioidy-łuszczyca. Z góry dzięki za odpowiedź jaką kolwiek bo może pomoże mi to w utrzymaniu abstynencji.

Pozdrawiam : )