W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Witajcie
Pisze do was choc to nie ja choruje.
We wrześniu 2012 maz zachorowal pierwszy raz na angine. Leczenie antubiotykiem dalacin 5 dni i po wszystkim. Jednakze od 6 dnia na brzuchu pojawily sie 3 krostki, potem 5, itp...
Maz wyjechal do niemiec myslelismy ze to uczulenie,i minie.niestety bylo coraz gorzej wrocul po 7 tyg, diagnoza luszczyca. Dostal masc sterydowa isrodki nawilzajace.
Zeszlo myslelismy ze to koniec, niestety po kilku tyg nawrot silniejszy tym razem wybral sie do lekarza w niemczech również otrxymal masc ktora w ciagu 2 tyg go "wyleczyla" - znow sterydy o czym nie mielismy pojecia.
W tej chwili od 1,5 miesiaca ma straszny rozsyp znow wizyta u kolejnego dermatologa nic nie dala.
On jest zalamany ma 29 lat od dziecka zmagal sie z bielactwem a teraz jeszcze ta choroba.
Nie wiem jakie i jak duze obszary ciala obejmuje u was luszczyca, u niego glowe, nogi w kropkach, brxuch oraz plecy. Rece czyste .
Zakupilam mu aloes do picia, witamine d3, masci nawilzajace .
Czy.stodowac masc sterydowa czy jej nie uzywac , co w zamian ?
Sytuacja jest o tyle nietypowa ze maz choruje takze na bielactwo.Uwazam ze w tej sytuacji powinien byc pod opieka lekarza dermatologa,który zastosuje odpowiednią do sytuacji terapie.Nie podajesz jaki rodzaj łuszczycy ma mąz,byc moze to kropelkowata -wysyp piszesz ze nastapił po zapaleniu gardła.....czy te zapalenia czesto sie pojawiają?moze przyczyna jest paciorkowiec...
tu troszke info:

http://luszczyca.edu.pl/2011/04/14/cech ... elkowatej/

Zastosowanie konkretnych masci powinno byc wskazane przez lekarza,my mozemy jedynie podpowiedziec co zastosowac ze srodków naturalnych:kapiele,zioła,peelingi.....sprawe komplikuje współistnienie bielactwa....taka skóra reaguje jednak inaczej niż nasza...typowych łuszczyków.Poczytaj forummoze znajdziesz cos co cię zainteresuje...pozdrawiam :D
Żaden z trzech lekarzy (mimo wizyty pryw).nie powiedzial jaki rodzaj
Wszystkiego sama dowiaduje sie z neta
U meza sa to plamki mniejsxe, wieksze ale nie zlane choc niektore stykaja sie ze soba, maja czerwony kolor, nie pokrywa ivh luska tylko taka sucha skora ale tylko wtedy gdy nie jedt nawilzona
Maz do tej pory poza bielactwem byl okazem zdrowia, zdanych katarkow, gryp, itp
Siostra jego natomiast od 10 lat wciaz leczy sie na angine i od niej sie zarazil to byl puerwszy raz życiu.
Dal sie namowic na badania krwi wszystko ok tzn pelna morfologia, crp, ob itp
Ale ma 1 zęba do leczenia mocna prochnica i chyba bedzie usuwany
Znalazlam kolejnych dwoch dermatologow ale on nie chce bo szkoda kasy gdyz finans. Nie stoimy najlepiej a w drodze na dniach dziecko.Naczytal sie na forach o leczeniu do konca zycia nie widzi szans na remisje, poprostu sie zalamal
Witam!
Przydałoby się zrobić badania wątroby, polecam również olej z wiesiołka w kapsułkach, kąpiele w soli kamiennej, do mycia całego ciała polecam boniderm. Ja osobiście smarowałem się kartalinem i jak narazie mam już 5 miesiąc spokój.