Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 Millie
Mam na imię Milena i mam lat 27. Od pięciu lat występuje u mnie łuszczyca. Od razu byłam świadoma co mi dolega, gdyż jako niemowlak miałam atopowe zapalenie skóry na brzuszku. Na szczęście moja mama od razu trafiła na dobrego dermatologa i dolegliwości zniknęły. Dopiero pod wpływem stresu, który jest nieodłącznym elementem mojej pracy, dolegliwości po tylu nastu wróciły i to bardzo nasilone od razu. Łuszczyca zaatakowała początkowo okolice ucha i pogłębiała się w stronę policzka, czyli miejsce bardzo widoczne. W tym czasie byłam królikiem doświadczalnym przez dermatologów. Miałam mnóstwo różniastych leków, opartych również na sterydach i nic...łuszczyca zaatakowała moje drugie ucho i głowę, a ja wciąż byłam królikiem doświadczalnym. Nie dawałam sobie z tym rady, bo wygląd dla kobiety jest niezmiernie ważny, zwłaszcza kiedy odnosiłam sukcesy w pracy i miałam możliwości kolejnych awansów.
W końcu po ok 1,5 roku trafiłam przez forum na dermatolożkę, która okazała się moim cudotwórcą. Przepisałam mi tylko dwa leki i problem z policzka i głowy zniknął i to bez żadnych pozostałości!!! Znów zaczęłam normalnie funkcjonować, spotykać się jak wcześniej z mężczyznami.
Niestety ok pół roku temu mój stres się znów bardzo nasilił w pracy i łuszczyca znów zaatakowała ale tylko głowę. na szczęście przy systematycznym, wieczornym smarowaniu skóry głowy roztworem, łuszczyca odpuszcza. Od ok 3 miesięcy dolegliwość zaatakowała mi również obie nogi. Smaruję je tak często jak tylko mogę, gdyż maść jest bardzo tłusta i nie mozna na nią nałożyć spodni. Mam nadzieję, że do lata mi zniknie zMam na imię Milena i mam lat 27. Od pięciu lat występuje u mnie łuszczyca. Od razu byłam świadoma co mi dolega, gdyż jako niemowlak miałam atopowe zapalenie skóry na brzuszku. Na szczęście moja mama od razu trafiła na dobrego dermatologa i dolegliwości zniknęły. Dopiero pod wpływem stresu, który jest nieodłącznym elementem mojej pracy, dolegliwości po tylu nastu wróciły i to bardzo nasilone od razu. Łuszczyca zaatakowała początkowo okolice ucha i pogłębiała się w stronę policzka, czyli miejsce bardzo widoczne. W tym czasie byłam królikiem doświadczalnym przez dermatologów. Miałam mnóstwo różniastych leków, opartych również na sterydach i nic...łuszczyca zaatakowała moje drugie ucho i głowę, a ja wciąż byłam królikiem doświadczalnym. Nie dawałam sobie z tym rady, bo wygląd dla kobiety jest niezmiernie ważny, zwłaszcza kiedy odnosiłam sukcesy w pracy i miałam możliwości kolejnych awansów.
W końcu po ok 1,5 roku trafiłam przez forum na dermatolożkę, która okazała się moim cudotwórcą. Przepisałam mi tylko dwa leki i problem z policzka i głowy zniknął i to bez żadnych pozostałości!!! Znów zaczęłam normalnie funkcjonować, spotykać się jak wcześniej z mężczyznami.
Niestety ok pół roku temu mój stres się znów bardzo nasilił w pracy i łuszczyca znów zaatakowała ale tylko głowę. na szczęście przy systematycznym, wieczornym smarowaniu skóry głowy roztworem, łuszczyca odpuszcza. Od ok 3 miesięcy dolegliwość zaatakowała mi również obie nogi. Smaruję je tak często jak tylko mogę, gdyż maść jest bardzo tłusta i nie mozna na nią nałożyć spodni.
Żyję wciąż nadzieją, że łuszczyca odpuści, żebym mogła cieszyć się życiem, bez poczucia wstydu i skrępowania.

Jeśli jesteście zainteresowani nazwami maści i roztworu na skórę głowy to piszcie.

Pozdrawiam Was bardzo gorąco, bo tak u mnie dziś w mieście jest :-)
Awatar użytkownika
 antonia
Witaj Milenko na forum :* :*
Oczywiście, że jesteśmy bardzo zainteresowani czym się leczysz, zawsze to jakaś podpowiedź dla tych, którzy pozukują odpowiednich dla siebie leków, każda dyskusja na taki temat zawsze jest bardzo pożyteczna. :)