Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 avena
Choruję ponad 20 lat na ŁZS i miewam niewielkie zmiany łuszczycowe skóry. Szukam dobrego dermatologa w Gdańsku, który leczy również zmiany łuszczycowe na śluzówkach. Czy macie też podobne kłopoty ze śluzówką?
 Basieńka44
A coś więcej możesz napisać??????????????????????
 avena
Witam.
Od kilku lat po miesiączce pojawiają sie u mnie zmiany łuszczycowe między pośladkami i nie tylko. Używam tylko podpasek Bella soft, które sa dosyć delikatne. Zazwyczaj pomagała mi maść Diprosalic, ale z biegiem czasu jest coraz trudniej pozbyć się tych zmian.Choruję na ŁZS, zmiany na skórze zdarzają się czasami tylko na głowie, w uszach i w okolicach krocza po miesiączce.
Lekarz dermatolog niestety nie pomógł mi (chodziłam do kilku lekarzy.)Przepisują maści ze sterydami, ale tych nie można stosować na te miejsca. Żaden lekarz dermatolog mi do tej pory nie pomógł.
Myślę, że nie ja jedna mam ten problem, ale jakoś nikt do tej pory go nie poruszał. Proszę, pomóżcie.
 Basieńka44
Jest wiele wpisów na forum jak sobie radzimy z tym problemem poszukaj poczytaj
i witaj wśród nas
 avena
Szczerze mówiąc już od jakiegoś czasu bywam na tych stronach, ale nie znalazłam nic na ten temat.
 Basieńka44
Ja w te miejsca stosuje tylko zioła
i maść nagietkową rumiankową cynkową w zależności od potrzeb
zmiany utrzymują się tylko do tygodnia
tzn podmywanie w ziołach bądź przemywanie jak poza domem i kilka razy dziennie nawilżanie :)
 avena
Dzięki bardzo. Na rumianek jestem uczulona, ale spróbuję maści nagietkowej i cynkowej. Mam nadzieję, że mi też pomoże.
 Basieńka44
Ja rumianku też nie mogę jako zioła
w maści jednak stosuje i nic się nie dzieje
na rumiankową daje cynkową (obie na raz)
 avena
W opisie mojego przypadku napisałam, że stosuje na miejsca intymne maść Diprosailc. Przepraszam pomyliłam nazwę - używam DIPROBASE