Jeśli znalazłeś(aś) w Internecie ciekawy artykuł, stronkę, nowinkę czy jakąkolwiek informację związaną z łuszczycą, poinformuj innych forumowiczów o tym tutaj.
Mnie również wydaje się to co najmniej dziwne. Ciekawe jak szczegółowiej te badania wyglądały (w sensie co badani mówili, że jakie emocje odczuwali itp.). Mi się nawet wydaje, że lepiej rozpoznaję emocje u innych po wyrazie twarzy, gestykulacji, mimice.
Całkowicie sie nie zgadzam z tym bzdurnym artykułem-znowu jakies amerykanskie wynalazki,płytkiej wody i niskich lotów.Wydaje mi sie że większosc z nas jest bardziej uczulona i przeczulona na reakcje innych aniżeli ma zakodowany brak reakcji na tzw.obrzydzenie :devil: (wogóle co to za okreslenie-fatalne słowo jak dla mnie :P )
"znowu jakies amerykanskie wynalazki,płytkiej wody i niskich lotów"
To tylko fatalne tłumaczenie + wolna twórczość polskiego "redaktora".W oryginale wygląda to całkiem inaczej.
Disgust-lepiej przetłumaczyć jako uczucie wstrętu,zdegustowanie.
....drogi kolego w pewnym okresie wbijano nam w głowe ze wszystko co amerykanskie to najlepsze,najwyzsze,najzdrowsze,najładniejsze.....i wszelkie naj...(mozna to zaobserwowac nawet w flimie "Sami swoi"-podczas pobytu Kargula i Pawlaka w Hameryce)
...zanim zaczęlismy spokojnie myslec i sprawdzac informacje taki stereotyp sie utrwalił.....
podobnie jak ty oceniajac stosowanie lekow w Polsce :devillaugh:

Nie znam angielskiegiego,nie musze czytac oryginałow aby posiadac wiedze i mozliwosc wypowiadania sie na okreslony temat...
O czasach o ktorych pisze....niestety nie masz pojecia...były to trudne czasy i .....nie kazdy dał rade je przetrwac...stawic czoło trudnosciom....szukali szczescia...a teraz z odległosci oceniaja NAS,RZAD,SYTUACJE W KRAJU,NASZE POGLADY,ŻYWNOSC I LECZENIE......

Dlatego bzdury ktore wypisuje amerykanska prasa czy w oryginale czy w polskim tłumaczeniu...sa bzdurami.... :D