Mówią, że w kasynie zawsze wygrywa dom. I to prawda – dla 99% graczy. Ale ja należę do tego jednego procenta, który traktuje to jak normalną pracę, od poniedziałku do piątku, z godzinami szczytu i przerwą na obiad. Zanim trafiłem na
vavada pl, przetestowałem dziesiątki platform. Większość to zwykłe naciąganki – algorytmy dławiące w momencie, gdy zaczynasz ciągnąć większą kasę. Ale to miejsce… tu trzeba było podejść inaczej. Nie jak hazardzista, który liczy na szczęście, tylko jak księgowy z adrenaliną.
Zacznę od początku. Trzy lata temu wywalił mnie z roboty – korpo, biurko, excelle. Zostałem z wypłatą i zajawką do pokera online, którą ciągnąłem od studiów. Pomyślałem: „Albo teraz, albo w ogóle”. Usiadłem, rozpisałem sobie arkusz kalkulacyjny na kolanie, analiza ryzyka, strategia obstawiania, bankroll management twardszy niż u Goldman Sachs. Szukałem miejsca, które nie wyrzuci mnie przy pierwszej większej wygranej. Ktoś polecił mi vavada pl, mówiąc, że tamtejsze automaty mają większy zwrot dla graczy, którzy wiedzą, gdzie patrzeć.