Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Czy ktoś posiada dokładny skład ilościowy maści dr michaels, tak aby można byłoby zlecić w jakiejś aptece jej zrobienie ?, gdyż cena oryginału jest nie na każdą kieszeń.
mysle ze nikt nie zrobi takich preparatów jakimi sa te dermokosmetyki.Diabeł tkwi w szczegółach :P a poza tym mamy tyle podobnych dermokosmetyków za dużo nizszą cene...jestem z tych "szczesliwców" którzy zostali obdarowani tymi preparatami i...wiecej strat jak zysków,oddałam te preparaty dalej i tym innym tez niekoniecznie pomogły...wiec nie ma co sie gotowac i szukac receptury jak je zrobic :geek:
Niestety pytałem u siebie w mieście w aptekach i mówią że nie dostaną niektórych olejków z tego składu.
Dla mnie dr michaels pomógł. Szater podaj więc jakie inne preparaty mają podobny skład ?
Raczej nie ma preparatów i podobnym składzie. Bądź, co bądź skład tych preparatów jest bogaty.

No, ale jak piszesz, i tak nie dostaniesz wszystkich składników. Jednak jeśli te preparaty Ci pomagają to na Twoim miejscu zrobiłbym następująco: najpierw spytał w kilku aptekach, które z tych składników są w stanie zamówić (oby jak najwięcej). Następnie szukasz ogarniętego lekarza, który na podstawie dostępnych składników stworzyłby recepturę. A może w aptece farmaceuta mógłby zaproponować Ci stworzenie preparatu z użyciem danych składników. I tak przygotowanym preparatem mógłbyś spróbować leczyć łuszczycę. Może składniki i proporcje okażą się wystarczające.
Jak znam zycie to....raczej sie nie uda...wiadomo ze owe dermokosmetyki są tworzone z tajnych receptur i nikt nigdy nie zdradzi jak,poza tym nie sadze aby ktokolwiek zgodził sie sleczec nad składnikami i usiłowac stworzyc formułe podobna do w/w...no ale powodzenia :P