Jesteś nowy(a) na forum? Przywitaj się, przedstaw, napisz kilka słów o sobie, swoich zainteresowaniach, jak rozpoczęła się u Ciebie łuszczyca.
 mateo1986pn
Witam Mam na imię Mateusz. Mam 27 lat Jakiś czas temu zauważylem, że zaczyna pojawiać się u mnie łuszczyca. Na razie na skórze głowy. Wiem,że to łuszczyca bo choruje na to mój tata od jakiś 10 lat. Do tej pory to ja go wspierałem w ciężkich chwilach, ale teraz sam staję się bezradny i załamany. Nie mam odwagi się przyznać do tego Tacie bo nie chce wzbudzić w nim poczucia winy (warunkowania genetyczne) Na razie wyglada to jak zwykły łupież, ale sytuacja się nasila. Mam narzeczoną, która wie o chorobie i stara się mnie wspierać.Boję się tylko rowoju choroby..... To tyle Potrzebowałem tego :) żeby napisać Pozdrawiam wszystkich wytrwałych
Awatar użytkownika
 zgon1610
Witam na forum.
Według mnie powinieneś się przyznać, ponieważ "najgorsza prawda jest lepsza niż najlepsze kłamstwo". Na pewno będzie Tacie lżej jak się dowie od Ciebie niż od kogoś innego. Wydaje mi się, że nie powinien mieć wyrzutów, w końcu jaki miał na to wpływ.

Co do podejścia do choroby to martwienie się na zapas nie pomoże, będzie jedynie pogarszać sprawę (niepotrzebny stres). W chwili słabości możesz śmiało pisać jest nas tu tylu, że na pewno ktoś podniesie Cię na duchu.
pozdrawiam
Awatar użytkownika
 antonia
mateo1986pn pisze:Na razie wyglada to jak zwykły łupież, ale sytuacja się nasila.
Póki tego jest tak mało na głowie spróbuj podleczyc się octem jabłkowym, może się okazać, że na Ciebie bardzo dobrze podziała. :)

Opis leczenia:

Ocet jabłkowy jest słaby procentowo i dlatego najlepiej jest używać go w formie nierozcieńczonej

* Mycie włosów szamponem
* Płukanie
* Wcieranie ciepłego octu wacikiem w skórę głowy i pozostawienie na kilka godzin pod folią
* Płukanie, osuszenie ręcznikiem
* Wcieranie olejku kokosowego w skórę głowy opuszkami palców(nie za dużo, żeby włosów zbytnio nie przetłuścić)
* Dobrze jest wykonać masaż skóry głowy palcami w celu dobrego rozprowadzenie olejku i lepszego ukrwienia skóry.

http://forum.biedronkowo.info/viewtopic.php?f=43&t=7306
 mateo1986pn
Dziękuje Wam za szybką odpowiedź :) Z octem spróbuje tymbardziej że mam do niego dobry dostęp Pracuje w hurtowni spożywczej właśnie z takimi artykułami Dam znać jak będą efekty (albo nie) Pozdrawiam Wszystkich cieplutko
 babulka
wszędzie będę wychwalać antonię za jej sposób , na mnie podziałało i Tobie tego życzę. Teraz to nawet samym olejem kokosowym smaruję na noc i rano zmywam i jest ok. Antonia wielkie dzięki za naturalny i tani sposób.
Awatar użytkownika
 antonia
Babulko, dziękuję Ci za miłe słowa. Nawt nie wiesz jak mi jest przyjemnie usłyszeć, że jesteś zadowolona z wyników leczenia, życzę Ci, (i wszystkim innym biedroneczkom ) żebyś na zawsze pozbyła się tej @ na głowie. :* :*
Awatar użytkownika
 antonia
babulka pisze:Antonia, polubiłam tę stronkę
:D Ja też tu często zaglądam, ale gdybym była w czymś przydatna, to śmiało możesz pisac na moje PW. :) :)
Awatar użytkownika
 antonia
babulka pisze:Antonia, polubiłam tę stronkę
Jeśli chcesz więcej wiedzieć czym można tanio i bezsterydowo walczyć z łuszczycą zapraszam na inną stronkę, gdzie znajdziesz ciekawe tematy związane z łuszczycą, urodą, zdrowiem i pielęgnacją ciała, także przepisy kulinarne, porady, żarty, itp.

http://mojaluszczyca.pl/index.php

Pozdrawiam serdecznie :) :)