Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Witajcie,

Ostatnio dużo czytałem na temat olejków CBD które to ponoć świetnie radzą sobie z Łuszczycą - Czy ktoś z Was stosował? Możecie podzielić się opiniami?

Jeżeli tak to jaki kupić najlepiej i gdzie?
ja stosowałem mieszkając za granicą preparat - samoróbkę na bazie konopii i rycynowego oleju. w miejscu stosowania uzyskałem całkowita i trwała remisję.

obawiam się jednak ze wszystkie dostępne w polsce preparaty OCB ( ocb - to nie pomyłka :P ) to wieksza lub mniejsza ale jednak ściema.
Artur78 pisze: 15 lut 2018, o 14:24 Witajcie,

Ostatnio dużo czytałem na temat olejków CBD które to ponoć świetnie radzą sobie z Łuszczycą - Czy ktoś z Was stosował? Możecie podzielić się opiniami?

Jeżeli tak to jaki kupić najlepiej i gdzie?
jesli juz zdecydujesz sie to pamietaj,ze olej olejowi nie rowny i uzywaj znanych marek. nikt tego nie bada i jest wolna amerykanka. najwiekszy polski producent to hempoland z ich sztandarowym produktem cannagold. druga polska marka to olimax. niestety to droga kuracja (daruj sobie 5% cbd), wiec ja chwilowo sobie odpuscilem. nie tylko ja pewnie, bo hempoland sprzedaje tylko 10% swoich produktow w polsce.
Ja na własnej skórze mogę potwierdzić magiczne działanie oleju z konopi w walce z łuszczycą ! Próbowałem różnych drogich i tanich kremów (ba! antybiotyków , po drodze były już novate, lirinden A, protopic, leki antyhistaminowe, maści barierowe maści z b5 i inne cuda. ) ale po namowie szwagierki pielegniarki , która mi poleciła stosowanie olejku CBD od środka i maść konopną 24% Retter na skórę i częste mycie się !! Możecie mi nie wierzyć ale systematyczne prysznice i stosowaanie olejku 5 % CBD pod język 2 x dziennie po 10 kropel i sarowanie się maścią konopną zadziałało !!! ta kuracja polecona przez moją szwagierkę zaczęła działać po 3 tygodniach stosowania zmiany zmniejszyły się o 60 % !
maść konopną oryginalna i olej CBD 5% znalazłem w sklepie Konopna Farmacja Poznań ale mają też sklep online
P.S.Co najśmieszniejsze dermatolodzy odradzają używania olejów bo "zapychają" skórę i pogarszają stan. Bzdura... dobrze dobrany olej może zdziałać cuda :)