Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Witam, mam problem z łuszczycą na kolanach i łokciach.
Stosuję sterydy miejscowo i nawilżanie. Lecz nie przynosi długotrwałych efektów jedynie redukuje łuskę i skóra staje się miękka. Jakie przeprowadzić badania bądź jakie leki są sprawdzone aby wyleczyć tą chorobę. Załączam zdjęcia plam.

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
 Paweł
Ile ludzi, tyle metod leczenia. Na każdego może działać co innego. Na forum znajdziesz sposoby, jakimi radzą sobie chorzy. Ja preferuję leczenie zewnętrzne. Dobre mogą okazać się dziegcie np. z serii Biotar, Cocois/Sebco, Exorex Lotion. Na mnie dobrze działa też Kartalin, Bioarpil czy Magnipsor. No i dermokosmetyki dr Michaels dobrze działają na mnie (zwłaszcza maść). Ale wiedz, że nie na każdego działa to samo.

I taka uwaga: łuszczycy nie można wyleczyć. Ale można ją kontrolować. Może się zdarzyć, że zaleczysz te kilka zmian i przez wiele lat nic nowego nie wyskoczy. Ale to zależy od Twojego przypadku.
przetestowałam wszystko co sie dało i co ludzie wymyslili najlepiej działa cygnolina,której fanka jestem od lat :P stosuje tez Daivobet a od paru lat jedynie masc chinska a i to wszystko okazjonalnie jak wysypie.Próbowałam dermokosmetyków ale w moim przypadku nie działaja tak jak dziegcie,diety i ograniczanie glutenu tez niekoniecznie....zyję spokojniej po prostu,szukam tego co sprawia mi radość i...każdego roku latam na dwa tyg do Turcji lub Tunezji,próbowałam grecje ale ...mnie nie podpasowała :P