Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
 Showno
Witajcie. Mam duży problem z wilgocią w mieszkaniu. Woda się skrapla i leje po parapecie. Trzeba wycierać po kilka razy dziennie. W mieszkaniu jest cieplo. Okna są rozszczelnione co jakiś czas nic to nie daje. Pojawia się pleśń na ścianie przy oknach. wentylacja sprawdzona przez kominiarzy- bez zarzutu. Dowiadywałam się w celu montażu nawiewników okiennych. Niestety jest to niemożliwe bo rama okna z zewnątrz budynku nie ma 3-4 cm a jest to niezbędne aby zamontować nawiewnik. Po prostu przy ocieplaniu bloku mi zabudowali część zewnętrznej ramy.
W zwiazku z tym poszukuje sprawdzonego osuszacza powietrza. Proszę o podanie konkretnych modeli jakie macie. Co warto kupić? Mieszkanie 55 m.
 ivar
Proponuję zamiast montażu nawiewników wycięcie uszczelek w oknie i ramię okiennej u góry oraz samodzielne sprawdzenie wentylacji poprzez zapalenie zapałki przy przewodzie wentylacyjnym. Wówczas będzie wiadomo czy jest prawidłowa wentylacja. Rozdrobnienie okien raz na jakiś czas nic nie daje, dopływ powietrza musi być non stop. Taki zabieg powinien pomóc Ogólnie można też wziąć pod uwagę montaz rekuperacji:
https://aquaex.pl/
I od siebie mogę polecić tę firmę, powinni dobraćo dpowiednie urządzenie.