Tu możesz porozmawiać na różne tematy niezwiązane z łuszczycą.
Dzień dobry. Mam u siebie w domu taki problem, że jeden pokój na poddaszu jest wiecznie niedogrzany w zimie. Izolacja dachu niby jest zrobiona, ale przy większych mrozach i tak ciągnie chłodem od skosów. Standardowy kaloryfer po prostu nie wyrabia. Zastanawiam się nad jakimś dodatkowym źródłem ciepła, ale zależy mi na czymś bezpiecznym i w miarę estetycznym, bo to pokój syna. Gdzieś na stronie https://ogrzeje.pl/ mignął mi artykuł o promiennikach ciepła i panelach grzewczych, że są bezpieczne dla ludzi i nie powodują cyrkulacji kurzu, co dla mojego małego alergika byłoby sporym plusem. Tylko kompletnie nie wiem, jak ugryźć temat doboru mocy takiego panela. Czy to się montuje na stałe na ścianie, czy można kupić coś mobilnego? I czy takie ciepło z podczerwieni nie jest na dłuższą metę męczące, jeśli panel wisiałby blisko biurka albo łóżka? Wolę zapytać kogoś, kto tego używa, niż ślepo wierzyć reklamom. Z góry dzięki za pomoc i wszelkie sugestie dotyczące dogrzewania takich trudnych pomieszczeń.