Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 ulus7777
Nazywam się Urszula i studiuję Kosmetologię na Collegium Medicum w Bydgoszczy. Piszę pracę magisterską pt ” Pielęgnacja skóry i profilaktyka kosmetyczna u chorych na łuszczycę.” Celem ankiety jest zbadanie czy chorzy na łuszczycę korzystają z salonów kosmetycznych oraz z jakich zabiegów. Ankieta jest anonimowa, a wyniki przeprowadzonych badań zostaną przedstawione w pracy magisterskiej.

Link do ankiety

http://www.interankiety.pl/interankieta ... 87bf578186

Dziękuję bardzo za każde wypełnienie!
Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
 Paweł
Uwagi:

8. Nie ma wszystkich części ciała, chociażby plecy, nogi (nie tylko uda), stopy, okolice intymne.

9. 2 razy ta sama odpowiedź jest

9 i 10 - te same pytania

21. Brak opcji Inne lub żadne z powyższych
 ulus7777
Dzięki! Naniosłam poprawki :)
Pytanie 9 i 10 się różnią - czynniki zewnątrzpochodne i wewnątrzpochodne.
Jeśli chodzi o lokalizacje to nie każdą muszę mieć, skupiłam się na tych najwazniejszych na których opiera się moja praca.
 ulus7777
Chciałam podziękować bardzo wszystkim za wypełnienie ankiety :) Praca została ukończona i teraz pozostaje mi się tylko obronić!

A na koniec podzielę się z Wami namiastką mojej pracy. Bardzo lubię sprawiać uśmiech na twarzach moich klientów i niedawno miałam właśnie taką okazję. Trafiła do mnie osoba z łuszczycą paznokci od ponad 7 lat. Poniżej fotorelacja przed wykonaniem manicure i po manicurze hybrydowym. Pracowałam na hybrydzie OPI i u tej osoby trzymała się ona AŻ 4 tygodnie. Uśmiech i radość bezcenne.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
 szater
tym sposobem mam robione pazurki od.....wielu ,wielu lat :P
 Alicja
Jak działa na płytkę paznokciową taki manicure? Czy to kosmetyka, poprawa wyglądu, czy wzmacnia płytkę? Kilka lat temu dałam się namówić na tipsy- nigdy więcej.
Co z " odrostami"? Paznokcie powoli, ale jednak rosną.