Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Awatar użytkownika
 szater
Paulina17335....drobny duszku bardzo dziekuje za ciepłe słowa,kazda tego typu reakcja na to co robie utwierdza mnie w tym ze robie to dobrze,ze ludzom sa potrzebne własnie takie moje słlowa...wiadomo ze sa ludzie którzy z jakis sobie znanych powodow beda niszczyc,deprymowac to co robimy ale to nie jest wazne,wszystko mozna przezyc jezeli w tej gmatwaninie zagubionych duszek pomoze sie chociaz jednej...sciskam mocno,raz jeszcze dziekuje :* Krysia
 mama
Witajcie Wszyscy,

Długo się wahałam czy napisać i do którego tematu dołączyć. Chyba dotykam prawie wszyskich. Krótko opowiem o sobie kilka zdań. Nie jestem chora jednak u mojej 8-letniej córki zdiagnozowano łuszczycę. Po kilku miesiącach od pojawienia się zmian na skórze pojawiła się diagnoza. Na tą chwilę pomimo kilkumiesięcznego leczenia Karolina nadal ma duże zmiany. Pisaliście o tym, że należy nauczyć się z tym żyć, korzystać z życia i trzymać wysoko głowę. Ona trzyma, gorzej ze mną. Staram się jednak być twarda. Chyba szukam u was wsparcia. Chętnie nawiążę kontakt także z innymi rodzicami.
Nie tylko łuszczycy muszą zaakceptować swoją chorobę. Całe najbliższe otoczenie także.
A uwierzcie mi, że nie jest to łatwe....

Trzymajcie się ciepło.
 Basieńka44
Masz racje sama jestem chora ale wiem jak moje dzieci to odbierają nie to żeby się wstydziły cy brzydziły ale w takich momentach chciało by się coś zrobić jakoś pomóc a nie bardzo można,
Awatar użytkownika
 szater
Witaj mamusko dobrze ze do nas zajrzałas.. :* znamy twoj problem rzekłabym na własnej skorze go odczuwamy...wiem ze matce naprawde duzo gorzej pogodzic sie z choroba dziecka...kochana podam ci stronke naszego zaprzyjaznionego forum tam znajdziesz mamuski takie jak ty,poczytasz co i jak robia aby pomoc swoim pociechom:www.luszczyca.info

serdecznie sciskam i powodzenia :* pamietaj zawsze jestesmy ,kiedykolwiek bedziesz potrzebowac wsparcia i pomocy....zakrzyknij tu czy na tamtym forum....pojawimy sie błyskawicznie!
Awatar użytkownika
 Karolek90
No szater :D Wyczuwam tu Dyskryminację ;P:D
Czy uważasz że po tatusiach to spływa jak po kaczce ze Synek lub Cureczka maja jakaś chorobę która wygląda jak wygląda i wyleczyc sie jej nie da tylko zaleczyc?? :D :D

Na szczęście nie jestem tatusiem jeszcze :P:D

Ale sądze że Tatuś odczuwa to samo co Mamusia tylko Tego nie okazuje w taki sam sposób :D:DBo musi być twardy heh ;/ Oooo...!!! :D:D

^.^ pozdróweczka :D
Awatar użytkownika
 Carley
Od półtora roku nie mogę zaakceptować tego że jestem chora... Czuję że jestem bezsilna. Sama nie mogę posmarować wszystkich plamek, potrzebuję kogoś kto wysmaruje mi plecy i za każdym razem zbierają mi się łzy w oczach. Czuję się brzydka, wręcz odrażająca. Bardzo mnie to boli i nie wiem jak sobie z tym poradzić, a z dnia na dzień jest coraz gorzej...
Awatar użytkownika
 Paweł
Bez paniki Karolino. Początki zawsze są trudne, ale z czasem nauczysz się z tym żyć i Ci nie będzie przeszkadzać. Każdy z nas przechodził to co Ty teraz. Po za tym jak będziesz szukać i testować różnych metod to niewykluczone, że zaleczysz łuszczycę na długi czas ;)
Awatar użytkownika
 szater
Kochana ....nie bardzo rozumiem zdanie:..."potrzebuje posmarowac plecy "....i co ?mieszkasz sama?bez rodziny?nie masz nikogo zyczliwego koło siebie? :devil: ...na łuszczyce choruje cała rodzina nie tylko ten jeden wysypany...rozumiem ze moze byc ci ciezko mowic o tym obcym ale NAJBLIŻSZYM?!Zdaje sobie sprawe z tego ze nie dla kazdego miłe jest dotykanie naszej skóry,ludzie maja rózna wrazliwosc ale....mozna kupic jednorazowe rekawiczki i poprosic o pomoc.Zrobiłabym takie małe zebranko informujace :
1.jestem chora na ł
2.co to jest za choroba-min.niezakazna
3.potrzebuje takiej i takiej konkretnej pomocy:wymienic
4.samej jest mi ciezko zaakceptowac swoja chorobe licze na wasze wsparcie

mysle ze własnie mówienie otwarcie:jasno i prosto , o tym co czujemy i czego oczekujemy ....da najlepsze efekty...a tak ty bedziesz płakac po katach,oni beda sie bali udzielic ci jakiejkolwiek pomocy...a plecy...niewysmarowane...powodzenia i...odwagi :*