Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
 sasza_kw
Mi w szpitalu lekarz zalcił "lorinden a" i po 3-4 dniach jak ręką odjoł a miałem dość silne zmiany, w domu stosowałem choć odradzam:) clobederm po wieczornym smarowaniu nastepnego dnia penis czysciutki, potem jedynie smaruje go wazzelinką dla nawilzenia, ale karzdy lekarz to odradzi albo co gorsza ochrzani bo tak silnych sterydow sie na miejsca intymne nie stosuje:)
Awatar użytkownika
 stasia
Nie wiem czy Wam powiem cos nowego ,ale ja tez mialam w miejscu intymnym i gdy zaczelam stosowac kapiele w owsie i w soli z olejem to mi ladnie poschodzilo i juz nie mam ,nie wiem jak by bylo gdybym zrezygnowala z tych kapieli.pozdrawiam
Awatar użytkownika
 marta_z-j
stasia pisze:Nie wiem czy Wam powiem cos nowego ,ale ja tez mialam w miejscu intymnym i gdy zaczelam stosowac kapiele w owsie i w soli z olejem to mi ladnie poschodzilo i juz nie mam ,nie wiem jak by bylo gdybym zrezygnowala z tych kapieli.pozdrawiam
jak przyrządzasz takie kąpiele?
 euterpe
marta_z-j pisze:
stasia pisze:Nie wiem czy Wam powiem cos nowego ,ale ja tez mialam w miejscu intymnym i gdy zaczelam stosowac kapiele w owsie i w soli z olejem to mi ladnie poschodzilo i juz nie mam ,nie wiem jak by bylo gdybym zrezygnowala z tych kapieli.pozdrawiam
jak przyrządzasz takie kąpiele?
Ja dodawałem do kąpieli oliwę (50-100 ml) z oliwek czasami z dodatkiem oleju słonecznikowego i olejki eteryczne. Niestety do owsa dostęp nie jest taki prosty. Leżałem aż po wodzie nic nie pływało. Potem delikatnie osuszałem skórę. Skóra bardzo miła w dotyku. Chyba zaraz tak zrobię :) do tego dodam jeszcze sól z morza martwego.
 fitness
Witam,
Do higieny miejsc intymnych poleciłabym - probiotyczny płyn do higieny intymnej. Zapobiega podrażnieniom, oraz zmniejsza ryzyko wystąpienia infekcji. Pozwala zachować naturalna równowagę flory bakteryjnej miejsc intymnych. Łagodniejszego preparatu nie ma.
Polecam
 Olaf
sasza_kw a mi takie coś jak "CLOBEDERM" przepisywali na samym początku jak chodziłem po dermatologach i co najlepsze leczyła mnie babka tym prawie 2 mies gdzie można go używać tylko 2 tyg i przerwa 4 tyg z tego co pamiętam a recepty dostawlem na kolejne jak tylko się kończyło. "DEBILE" bo inaczej nie powiem , przepisywali mi sterydy zamiast coś lżejszego i mówili ze zejdzie choć sami nie wiedzieli ze to łuszczyca a po zrobieniu wycinka dawali mi słabe leki żeby złagodzić, które w ogolę nie działały bo organizm był już tak napakowany tym całym syfem ze jedno zabijało drugie.
Lorinden A stosowałem kilka razy i rzeczywiście efekt doskonały. Tam jest steryd dziś raczej nie stosowany w medycynie. Może dlatego maść jest warta polecenia
Według mnie nie jest warta polecenia :D :D