Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Witam ponownie. Wiem, że ciągle 'truję' Wam o tym exorexie, ale to już ostatnie pytanie OBIECUJĘ :) Mam dylemat odnośnie tego czy na skórę głowy lepszy jest exorex czy cocois? Tak wspominałam we wcześniejszym poście od wczoraj zaczęłam kuracje exorexem lotion, ale czytałam dużo o pozytywnych skutkach używania cocoisu na skórę głowy. help me ;d :*
Aga podstawowe różnice między tymi dwoma mazidłami, to taki, że w exorexe nie ma salicylu-czyli problem łuski może być, i największa, moim zdaniem- zawartość dziegciu w exorexe to 5%, cocois to 12%.
Można oba specyfiki stosować wymiennie, tak kilkoro z nas robiło ale to jednak wydatek większy.
Ja myślę, że tu za dużo nie ma co gdybać, bierz się za mazianie i reszta wyjdzie w praniu. Mam nadzieję, ze problem łuski przed nałożeniem exorexu, już rozwiązałaś, w sensie zlikwidowałaś. Exorex lotion, to specyfik, którego głównym miejscem zastosowania ma być właśnie skóra głowy, stąd taka a nie inna konsystencja jego. Powodzenia, i pytaj do bólu :D