Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 ona333
Witam,
Nigdzie nie mogę dostać maści Oxcycort A a była REWELACYJNA no łuszczycę powiek :) Mam tylko nadzieję, że to przejściowe jak z Cocois - pojawia się i znika... Macie jakieś informacje na ten temat???
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
 antonia
Na łuszczycę powiek dobre są okłady ze zwykłej herbaty.
Przykładać waciki umoczone w herbacie tak często, jak to jest możliwe przez dzień, a na noc bardzo cieniutko posmarować kremem.
 michal_e51
Oxycort A raz wchodzi raz wychodzi. Zamiast tego mona stosować Atecortin :) oksytetracyklina i hydrokortyzon - jednak i Atecortin często też znika. Trzeba szukać :)
 Basieńka44
Najlepiej jednak uzupełnić witaminy z gr B a najbardziej B2 i będzie spokój z powiekami :) :)
 michal_e51
To fakt, najlepiej próbować naturalnych metod, ale jesteśmy w dziale leczenia konwencjonalnego :) Hydrokortyzon to raczej steryd więc stosować trzeba z rozwagą i tylko wtedy gdy to konieczne. Oxycort i temu podobne można stosować na każde zmiany zapalne w okolicach oczu. U mnie jak dzieciaki mają jakieś ropne zapalenia to po 2 smarowaniach na noc im przechodzi. Oczywiście dostają też herbatkę na patrzałki :)

Pozdrawiam serdecznie.