W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 BIATA
Antonia ja nie wiem gdzie kupić olej kokosowy i jak on wygląda. To jak ja mam to robić po umyciu szamponem głowy potem wetrzeć wacikiem ocet jabłkowy i po iluś tam godzinach wystarczy tylko ciepłą wodą zmyć bez szamponu?? nie będzie śmierdzieć??? Antonia mówisz że ten ocet jest też dobry na włosy ja nim smaruję głowę a nie włosy ale pewnie przy spłukiwaniu także przechodzi na włosy,tak o to Ci chodzi że też ocet jest dobry na włosy?? i mogę wcierać od razu po umyciu głowy jak jeszcze mam mokre włosy, wcierać w głowę ten ocet??
Heniu cierpliwość mam jeszcze jej nie straciłam i dalej będę się smarowała proderminą w sumie wiem że leczenie dziegciami jest długotrwałe a mi do pół roku jeszcze brakuję ;) ja widzę poprawę bo są małe zmiany w środku a na obkoło już białe a nie takie jak kiedyś wielkie zresztą Wy też to widzicie na zdjęciach :D ja rozumiem każda skóra jest inna nie która łuszczyca nie jest uparta moja akurat jest niestety.
Tak Paweł już czytałam kiedyś o Twojej historii na blogu z cocaisem no Tobie szybko się udało zaleczyć ale ja jestem cierpliwa. Zresztą dzięki osobom które mnie wspierają na tym forum jestem pełna optymizmu.
Antonia na mnie chyba działa smoła bo są rezultaty tylko po prostu nie mam do końca zaleczonego, powiem szczerze że nie chce teraz przerywać kuracji z proderminą mogę dołączyć do tego maść nagietkową ale nie przerywać ja taka jestem że jak już się uprę to chce dokończyć a jak już po prostu minie pół roku czy tam ileś czasu i tak długo nie będzie można się nią leczyć tymi dziegciami to wtedy przestanę a teraz nie chce przerywać bo boję się że wszystko mi wróci tak jak było jak przez te parę dni będę smarować tylko maścią nagietkową. Nie wiem czy moja skóra szybko przyzwyczaja się do maści nie mam pojęcia.W aptece jest ta maść nagietkowa tylko taka mała z ziaji albo jakiejś innej firmy i wystarcza mi na kilka dni dosłownie Wy też taką kupujecie??)
Awatar użytkownika
 antonia
Biata, podpowiadam jeszcze raz, zapamiętaj sobie kolejność:

* Mycie włosów szamponem
* Płukanie
* Wcieranie octu w sórę głowy na kilka godzin
* Płukanie, osuszenie ręcznikiem
* Wcieranie olejku kokosowego w skórę głowy opuszkami palców(nie za dużo, żeby włosów zbytnio nie przetłuścić)
* Dobrze jest wykonać masaż skóry głowy palcami w celu dobrego rozprowadzenie olejku i lepszego ukrwienia skóry.
Już Ci kiedyś napisałam, że cieszę się bardzo, że jesteś taka cierpliwa i wytrwała.
Maść nagietkową możesz sobie łatwo zrobić w domu, oto link na sposób przyrządzenia

http://www.vismaya-maitreya.pl/naturaln ... arski.html

olejek kokosowy tłoczony na zimno:

http://www.google.pl/search?q=olejek+ko ... 66&bih=615

Na pewno można dostać w marketach lub na allegro, myślę, że dziewczyny chętnie Ci podpowiedzą.

Powodzenia :*
 BIATA
No dobra spróbuję najpierw mycie szamponem a potem wcieranie i pózniej spłukanie tylko wodą ale coś czuję że będzie śmierdzieć bo jak szamponem zmywałam to było czuć a teraz to myślę że tymbardziej jak mam spłukać bez szamponu :) ok dzięki Antonia a i na to reklamówkę i ręcznik.
Awatar użytkownika
 antonia
Spróbuj wcierać w skórę za pomocą wacika. Mocz kawałek waty w occie, wyciskaj i wcieraj w skórę w rozdzielone włosy. Poproś mamę, żeby Ci pomogła. Po płukaniu i smarowaniu olejkiem nie czuć bardzo octu, no może trochę jabłka, a to przecież nie jest odrażający zapach. Olejek kokosowy ładnie pachnie to trochę zneutralizuje. :D
Biata pytaj o olejek w aptekach sklepach ze zdrową żywnością jak takie masz u siebie lub zielarskich napewno tam będzie
ja stosuje nagietką taką małą lub w tubce z Ziaji
 BIATA
Niestety Basiu nie mam u sibie sklepów ze zdrową żywnością i w sklepie zielarskim też nigdy nie byłam, a Antonia jeśli teraz nie będę robiła tym olejem kokosowym bo go nie mam dopiero jak go zdobędne to wtedy zaczne go stosować ale nie wiem kiedy to będzie, to mam wcierać ocet jabłkowy i też tylko zmywać go wodą?? bez szamponu nie będzie go może tak czuć.
Heniu wiesz ta zielona już mi się skończyła ta prodermina została mi tylko trochę tej ciemnej wiesz o co mi chodzi?? nie długo pewnie i ta mi się skończy jak mogę ją zdobyć? bo nie chce przerywać leczenia.
Awatar użytkownika
 henia
Kochanie ten olej kokosowy to tylko w kwestii natłuszczania, nie masz kokosowego to nawilżaj/natłuszczaj, czym tam masz. Tu na forumku sporo o specyfikach, do tego typu terapii; poczytaj i zobacz co tam dostaniesz u siebie.

Co do tego
[...]Heniu wiesz ta zielona już mi się skończyła ta prodermina została mi tylko trochę tej ciemnej wiesz o co mi chodzi?? nie długo pewnie i ta mi się skończy jak mogę ją zdobyć? bo nie chce przerywać leczenia.
To sprawa bardziej skomplikowana. Idź do lekarza po receptę; jeżeli proderminy nie będzie w Twoim zasięgu, będziemy kombinować i uśmiechać się do tych co mogą pomóc.

Przeglądnę swoje zapasy i..... :*
Awatar użytkownika
 antonia
henia pisze:Kochanie ten olej kokosowy to tylko w kwestii natłuszczania,
Henia ma rację, to do nawilżania, natłuszczania. Ma dużo dobrych właściwości i nie tłuści tak mocno jak inne olejki, dlatego najlepiej nadaje się do włosów, ale można go zastąpić czymś innym.
witam.dziś wstawię Wam parę zdjęć tak moje zmiany wyglądają przyjżjcie się w środku jest mała zmiana łuszczycy.
Załączniki
20121103226.JPG
20121103226.JPG (116.82KiB)Przejrzano 4143 razy
Powiem Wam że dziś robiłam te zdjęcia i jest bardzo ładnie bo czasem są w środu te malutkie zmiany bardziej czerwone i więcej a teraz jakoś tak są blade ale dobrze bardzo dobrze.
Załączniki
20121103227.JPG
20121103227.JPG (120.96KiB)Przejrzano 4141 razy
  • 1
  • 54
  • 55
  • 56
  • 57
  • 58
  • 103