W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Basia zrobie tak jak mówisz jak pogoda się zmieni wróce do proderminy teraz exorex, Basieńka czyli ty exorex masz 24 na dobe na ciele???????? nie masz tak że w dzień exorex plus nawilżanie a w nocy samo natłuszczanie??? tylko exorex cały czas masz na ciele??? ja zrobię tak już po opalaniu czyli koło 18 raz się posmaruję exorex potem czymś nawilże np. maść z nagietka potem znów exorex i na noc jak będę szła spać to znów exorex rano wstanę kąpiel i maść z wit A i na słońce może tak być?? a jak nie będzie słońca to mogę zrobić tak że w dzień z 2 razy exorex się posamarować i na noc raz?? rano bym wstała jakby nie było slońca to kąpiel i exorex czyli by był 24 na dobę na ciele można go tyle mieć na ciele??i po między nawilżanie,a jaką ja mam sobie kupiś ta maść z vit A podasz mi nazwe?"?? ba ja muszę zrobić zakupy exorex kupię, tą maść z nagietka, i tą z wit A wystarczy to???
Henia ja napewno nie zmarnuję tej proderminy od Ciebie ona będzie na mnie czekała na chlodniejsze dni, Czyli sierpień lub wrzesień, a za nim sobie zamówię ten exorex to będę używała tego co mi dałaś trochę go mam jeszcze.
no ten jeden jest spoko gorzej ten drugi bok, a plecy w miare są, basia to Ty tego exorex używasz 24 na dobe?? masz go cały czas na sobie tylko po prostu raz dziennie się kąpiesz ale znów go nakładasz?? a i w poprzednim poście spytałam o ta maść z vit A??
Beata nie chodzi mi o marnację peroderminy, zrozum to wreszcie. Dlatego udotępniłam Ci taki szeroki asortyment tych dziegci, żeby łatwiej Ci było znaleźć swoją drogę. Na zasadzie: jak nie to, to to, rozumiesz.
Smaruj się, szukaj, sprawdzaj ale nie na zasadzie, "myślę, lub czy może tak być?" nikt Ci nie da odpowiedzi, bo takiej nie może dać, i nie dlatego, że nie chce. W swoim przypadku, tylko my jesteśmy najlepszymi znawcami. Tu nie ma, i nawet nie ma prawa być:prowadzenia za rączkę, czy zrób tak i tak, bo to gadam ja expert.
Wszystkie nasze podpowiedzi Ci tu, mają na celu ułatwienie znalezienia Ci Twojej własnej drogi, z Twoja własną ł. Dlatego: smaruj się, experymentuj, i działaj, bo działanie w tym wszystkim jest najważniejsze, a nie myślenie. I czy to będzie prodermina czy exorex, to nie ma żadnego znaczenia.

Prodermina oczywiście leżakuje w lodóweczce.

Z exorexem i słońcem również bądź ostrożna. Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że leczenie skojarzone, to nie za bardzo w Twoim przypadku. Zobacz musiałaś przerwać naświetlania po cygnolinie, teraz masz "sensacje" po proderminie i słoneczku.

Bądź bardzo ostrożna w aplikowaniu Sobie tego słoneczka, podczas leczenia się maściami. Proszę :)

A leczenie u Ciebie bardzo fajne(foto) aż zdziwiona jestem, że tak szybko zaskoczyło :surprised:
Biata...........tak dokładnie to ja ci podać nie mogę jak ty masz zrobić ja exorexu używałam zimą nie stosowałam się ściśle do zalecen jak skóra była przesuszona to nawilżałam częściej jak nie nakładałam exorex ale każdy z nas jest inny ma inny rodzaj skóry i inne samozaparcie :) :) zazwyczaj nakładałam rano i wieczorem ale jak mówię nie było słońca tu mają większe doświadczenie koleżanki ze słońcem :) :) nikt jednak gotowej recepty ci nie poda musisz sama zaobserwować co i jak u ciebie działa
ważne chyba żeby nie było maści czy płynów na skórze przy opalaniu po możesz przecież wziąć krótką kąpiel i znów nałożyć
exorex jest tak łatwy w stosowaniu że możesz go mieć na skórze nawet w pracy
do nawilżania na słonce możesz sobie kupić też to
http://www.sunnivamed.pl/masc-z-aloesem ... s,id9.html
a maść ja kupuję tylko tą http://aleleki.pl/masc-ochronna-witamina-p-2051.html
maść z nagietka http://www.aptekaotc.pl/p/pl/444/masc_n ... _37_g.html
są też inne,np. balsam wydajniejszy http://farbus.pl/fr/herbamedicus-balsam ... 250ml.html
Nikt nie może powiedzieć co Ty masz zrobić bo nikt nie może brać odpowiedzialności za ewentualny błąd jaki może się zdarzyć w czasie Twojego leczenia. Ja mogę powiedzieć co ja bym zrobiła gdybym musiała decydować. Odstawiła bym na razie proderminę, smarowała bym exorexem na noc. Rano kąpiel w soli z dodatkiem oleju i naparem z nagietka, przed opalaniem bardzo konkretne natłuszczanie i potem na słońcu w czasie opalania co parę minut nawilżanie ciała wodą z solą i oliwą. Opalać się nie można za długo pierwszego dnia, można codziennie po trochu wydłużać czas na słońcu. Myślę, że przez kilka dni jeśli pogoda dopisze plamy powinny poznikać. Ale to nie znaczy, że można się przestać smarować. Nawilżać i natłuszczać potrzeba zawsze, inaczej znów wszystko będzie wychodzić. Najlepiej do tego używać maści z Vit.A na zmianę z maścią z nagietka a na dzień kremy, nagietkowe, ziołowe itp. To jest mój sposób leczenia, twój musisz wybrać sama :) :)
Ja rozumiem że nikt mi nie da odpowiedzi co mam zrobić bo ja muszę sama poznać swoją chorobę i umieć z nią żyć i minimalizować ją, ale ja się mało jeszcze znam na tym wszystkim dlatego prosze zawsze Was o poradę czy tak może być czy coś, Wy na swoim przypadku jeśli się smarowałyście tymi maściami to więcej wiecie niż ja. Tak masz rację Henia naświetlania musiałam przerwać ale potem na słoneczku ok było po cygnolinie.
Ja wiem że muszę sama zaobserwować co i jak na mnie działa ale bardzo pomocne są dla mnie wasze rady i podpowiedzi dziękuję Wam z całego serca za to wszystko:* dzięki Basia za linki tych maści wszystko spróbuję sobie kupić, masakra wszystko to strasznie drogo wychodzi a co miesiąc jednak coś trzeba kupować kremy balsamy maści żele szampony itp droga ta nasza choroba , a żeby to jeszcze pomagało to by jeszcze było dobrze a tu się czasem wydaje pieniądze i nic.Co to jest ANTONIA TEN NAPAR Z NAGIETKA??
Biata................. na początku tak się wydaje że te maści drogo wychodzą jak już zrobisz zapasik to na trochę starczy,reszty dopełnią kąpiele i ogarniesz małpę a z biegiem czasu jak poznasz co na ciebie działa zakupisz se zestawik najbardziej korzystny tu poradę zawsze masz co i gdzie taniej dostać
tylko rozeznanie musisz nabyć co u ciebie lepsze :D :D
każdy z nas to przerabiał metoda prób i błędów :) :)
napar z nagietka ??????????kupujesz zioła a może być i nagietek z ogródka i zaparzasz :) można z takiego też zrobić samemu maść na smalcu taniej wychodzi,przepis gdzieś na forum jest.
  • 1
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
  • 32
  • 103