Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Awatar użytkownika
 Bella
mam takie pytanie. dawno mnie tu co prawda nie było, ale to przez to, że po szpitalu dostałam leczenie PUVA i używałam cygnoliny i coraz ładniej wyglądałam. no a teraz już sama nie wiem co się znów dzieje ;/ na głowie we włosach mam taki kosmos, że nie wiem już co z tym robić. dermatolog przepisał mi dermovate, ale trochę sobie o tym poczytałam i nie wiem czy chcę to stosować, czy to w ogóle rozsądne. moiglibyście mi doradzić? czy warto stosować dermovate, czy może są jakieś inne lepsze środki?
Awatar użytkownika
 puma
jeśli masz dwie, trzy plamki to możesz użyć kilka razy sterydu, nie zabije cię. ale jeśli masz wysyp to daruj sobie, zmiany mogą szybko zniknąć, i pewnie tak będzie, ale niestety najczęściej po sterydach następuje nawrót choroby i to dużo gorszy niż pierwotnie. większość z nas tak miała i większość ci powie to samo co ja. ryzyko musisz ocenić sama.
Awatar użytkownika
 Bella
dzięki, w takim razie nie użyje tego. mam na głowie wysyp, którego chcę się pozbyć na dłużej, a nie tylko na chwilę i nie zamierzam pozwolić na to, by wrócił w jeszcze gorszym wydaniu ;/
 aga79
Witam podczytuję to forum od jakiegoś czasu i dzisiaj postanowiła się zarejestrować.Zastosowałam papkę z drożdży i muszę potwierdzić że jest genialna.Ale mam pytanie w Lidlu mają akcję z szamponami z oliwą z oliwek,balsamami,kremami.Czy może ktoś taki szampon stosował? Mam zamiar go jutro kupić.
Awatar użytkownika
 henia
Aga przed zakupem wszelkich kosmetyków, dokładnie sprawdzaj ich skład. Im prostrze/mniej w nich "udziwniaczy" tym lepsze. Ł. lubi się rozsiadać na miejscach podrażnionych np. przez uczulenie. Bądź rozważna, w tym względzie.
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10