Tu umieszczamy tematy dotyczące łuszczycy w ujęciu ogólnym, czyli zwykle nie pasujące do innych działów.
Cześć Grupa

Zakończyłem udział w badanich klinicznych Gluselkumab - nowego leku biologicznego. Badanie trwało 5 lat (zastrzyki raz na dwa miesiące), a efekty były spektakularne. Żadnych skutnuch ubocznych poza olbrzymią suchością stóp, w szczególności pięt, więc średnio raz w miesiącu byłyem u podologa. Ogólnie podczas leczenia moje życie zmieniło się o 180 stopni - zapomniałem o istnieniu tej choroby. Niestety badanie się zakończyło i szukam alternatyw, bo powolutku czuję że łuszczyca wróci (już mam pierwsze małe kropeczki). NIe liczę na refundację, bo wiem że dostają najcięższe przypadki (i słusznie). W moim przypadku łuszczyca zajmowała wiele miesc, ale nie jest najgorszym przypadkiem.

W związku z tym mam pytanie do grupy - gdzie można prywatnie podjąć leczenie biologiczne, gdzie leki są po dużych zniżkach? Wiem, że Reumatika ma coś takiego ma w ofercie (np. Humira 1350 zł i jej zamiennik 1200 zł), ale oni chyba tylko leczą RZS, ŁZS. https://reumatika.pl/leczenie-biologiczne.html

Może ktoś zna inną klinikę w Warszawie lub do 100 km od Warszawy, która ma takie specjalne ceny leków biologicznych i zajmuje się leczeniem łuszczycy?

pozdrawiam
Witam, posiadam taki zastrzyk Tremfya 100mg do sprzedania. 100 procentowy efekt już po pierwszym zastrzyku przetestowane osobiscie na cięzkim stopniu zaawansowania łuszczycy (przekraczający 50% części ciała pokryty zmianami łuszczycowymi) Cena w zagranicznych aptekach 3262,80 euro. W razie pytan pisac na whatsapp 886 044 444. POzdr