W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 dzasta90
Witam. Czy ktoś, kto ma problem z łuszczycą paznokci używał REGENERuM serum do paznokci? Dzisiaj właśnie zakupiłam i jestem ciekawa czy choć trochę pomoże. Podobno bardzo nawilża i osobom bez łuszczycy wzmacnia płytkę.
Pozdrawiam :)
 Basieńka44
Od samego początku przy problemach z paznokciami nie używam nic innego jak maść cynkową wcieraną w płytkę paznokcia jak i obok paznokcie odrastają zdrowe nie czekam nigdy aż choroba rozwinie się w tym miejscu działam jak zobaczę pierwsze zmiany
 dzasta90
Ja mam zajęte 4 paznokcie, z tym że na jednym z nich praktycznie całą płytkę ;/ A ile razy dziennie stosujesz tą maść cynkowa? I czy tylko na paznokcie?
Pozdrawiam ;)
 Basieńka44
Za każdym razem po umyciu rąk wcieram tak że niewiele zostaje na wierzchu i nie widać
I czy tylko na paznokcie?
w skórki obok paznokci też i jak mam jakiś stan zapalny gdzie indziej też
u mnie cynkowa nie wysusza działa przeciwzapalnie jak sama jest za sucha łącze z maścią rumiankową np. na twarz
 dzasta90
Przetestuję zatem najpierw to regenerum, a następnie maść cynkową. Dziękuje ;)
Awatar użytkownika
 antonia
Regenerum jet raczej przeznaczone do poprawy zdrowych lecz trochę zniszcznych paznokci np. przez pracę fizyczną lub w suchym pomieszczenu. Nie leczy płytki paznokci chorych, zajętych łuszczycą czy grzybicą. Lepiej od razu leczyć paznokcie dobrym, przeznaczonm do tego lekiem, niż eksperymentować pogarszając w ten sposób szansę zaleczenia.
Jeśli paznokcie są mocno zajęte zmianami łuszczycowymi, to sama maść cynkowa też niewiele pomoże.
 Basieńka44
Jeśli paznokcie są mocno zajęte zmianami łuszczycowymi, to sama maść cynkowa też niewiele pomoże.
W moim przypadku pomaga nawet wtedy i jak czytam nie ma nic lepszego na te miejsca
trochę wiary
koszt 3 zł a naprawdę może bardzo pomóc
cynk to jeden ze składników przy niedoborze którego chorują między innymi paznokcie
Awatar użytkownika
 antonia
Chyba zgodzisz się ze mną, że ten skład jest lepszy jako lekarstwo, cynk też tu wstępuje.

Sposób wykonania odżywki:
1 łyżka maceratu wrotyczowego
1łyżeczka pasty cynkowej
2 kapsułki wit D3
2 kapsułki wit E
1 łyżeczka olejku rycynowego
Wymieszać do połączenia się składników, wcierać w paznokcie i dookoła paznokci, kilka razy dziennie, lub na noc pod bawełniane rękawiczki
 Basieńka44
Nie kwestionuje tego czy lepszy czy gorszy
tylko stwierdzam że u mnie sam cynk świetnie się sprawdza
koszt maści niecałe 3 zł,a ja leniwa bywam i czasem wolę gotowce
nie mam też dostępu do wrotyczu nie skażonego spalinami
z tego składu wit E na skórę u mnie źle działa czy to w połączeniu czy sama.
Awatar użytkownika
 antonia
Wrotycz jesr bardzo ważnym składnikiem leczniczym.
Specjaliści fitochemicy weryfikując skład chemiczny Tanacetum szybko dochodzą do wniosku, że sporo składników wrotyczu jest stosowanych w lecznictwie w formie nowoczesnych preparatów, przy czyn wiele z nich jest uzyskiwanych z egzotycznych roślin, przez co leki te są bardzo drogie.
Stosowane doustnie i na skórę działają hamująco na procesy autoagresji immunologicznej, dzięki czemu mogą być z powodzeniem stosowane w fitoterapii chorób autoimmunologicznych typu łuszczyca, reumatyzm, toczeń.

Jeśli ktoś nie ma możliwości nazbierania wrotyczu, może kupić suszony, na Allegro, zamiast świeżego. Właściwości są takie same, cena też bardzo przystępna. Stosuję go na sobie a efekty są znakomite, polecam.