W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Kobieto, Ty już jesteś taki specjalista, że poradzisz sobie i z tymi "resztkami" :D
Ta czerwień na zmianach, to tylko znak, że się leczą w sensie skóra reaguje na lek. Każdy tak ma, i tak powinno być. Gorzej by było, jakby te zmiany były "białe", to by mogło oznaczać, że skóra przyzwyczaiła się już do tej proderminy :crazy:
Jest naprawdę tam u Ciebie dobrze. Popieść się teraz dermokosmetykami i będzie jeszcze lepiej. Powodzenia :*
Ale ja się boję tego solarium bo pamiętam że w lato zamieniłam proderminę na exorex bo jest słabszy, bo strasznie prodermina uwrażliwiała mi na promienie słoneczne i po proderminie mnie za mocno przypiekało, dlatego boję się że będzie też tak z solarium. A że chciałam się opalać to smarowałam się wtedy exorexem a teraz leczę się proderminą i ciekawe jak skóra zaraguję na solarium po proderminie. Boję się.
No Heniu mam nadzieję że doleczą mi się te resztki dalej będę działać nawilżaczami i proderimą :D
Ok. rozumiem Twoje obawy, masz jeszcze czas na opalanie, możesz poczekać, aż całkiem przestaniesz się smarować proderminą a potem się lekko opalić. Póki co natłuszczaj się ile możesz i nawilżaj, bo teraz Twoja skóra dużo tego potrzebuje. :D
Antonia jeśli ja bym się teraz smarowała exorexem to skorzystałabym z tego solarium ale teraz leczę się proderminą i trochę się boję że będzie tak samo jak w wakaacje że za mocno będzie mnie przypiekało po niej, więc nie chcę ryzykować.
Najważniejsze, że już Twoja skóra jest śliczna, potem tylko małe kosmetyczne poprawki i będzie super. Mam nadzieję, że już nigdy nie będziesz miała z nią tyle kłopotu, ciężko nad tym pracowałaś, czas na zasłużony odpoczynek :D :*
Fakt, wszystkim nam Młoda :* pokazała, co to znaczy złapać chorobę za rogi i jeszcze robić to: systematycznie, z premedytacją, rzekłabym :D
Osobiście, to jestem jej wdzięczna, za to, że ona tu pisze o tym. Tak bardzo brakuje takich postaw, na tych naszych forach łuszczycowych. Piękne dziękuje Biata <kwiatek>
Oj chciałabym mieć odpoczynek, najważniejsze aby ta praca nad ta moją skórą przyniosła efekty w całkowitym zaleczeniu :)
A ja Heniu jestem Ci wdzięczna za mażidła żeby nie Ty to pewnie dziś skóra by tak ładnie nie wyglądała :*
napiszę jeszcze moje spostrzeżenia bo teraz pracuję na popołudnie więc przychodzę do domu przed 23 smaruję się i idę spać i dopiero kąpie się rano czyli koło 9 i te zmiany są zaczerwienione myślicie że to dlatego że tak długo trzymam proderminę??
Mniej więcej o to chodzi że te zmiany są zaczerwienione, niestety te zdjęcia są mało widoczne ale nie mam teraz lepszego aparatu. Parę dni temu było bardzo dobrze a myślicie że teraz tak się zaczerwieniły bo długo trzymam maść??
Załączniki
SDC11393.JPG
SDC11393.JPG (48.51KiB)Przejrzano 1034 razy
Biata jak rozmumiem, te zaczerwienienia są rano, po kąpieli?

Pamiętaj zawsze, ze obojętnie czym się smarujesz, to w jakiś tam sposób ingerujesz w strukturę skóry, tak? Dodatkowo ta Twoja skóra już bardzo bardzo dużo przeszła. Daj jej czas na regenerację: popieść ją ;) , i siebie( nawilżanie na maxa, natłuszczanie, dostaniesz trochę tych produktów z siarką) należy wam się już dobry czas. Będzie dobrze, zobaczysz. Dobrego dnia Mała :* :*
  • 1
  • 56
  • 57
  • 58
  • 59
  • 60
  • 103