W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
caelum pisze:Tak, nie przemyślałam, że Pani mogła udzielić odpowiedzi na obu :))))

Spróbuję - nie zaszkodzi!
Nic nie szkodzi tylko żebyś ty się nie pogubiła :D :D
odbierając tyle odpowiedzi :)
Tak jeszcze zapytam a jak z pracą jelit u ciebie???????????
Od 4 też lat nie biorę żadnych antyhistaminowych
jak mam objawy alergii pije pokrzywę
ostatnio wypróbowany kwiat wrzosu
i tak się zastanawiam czy odstawienie tych leków też nie pomogło że nie ma wysypu :) na stopach od tamtego czasu
Wyprysk kontaktowy to najczęstsza odmiana wyprysku. Powstaje w wyniku kontaktu pacjenta z alergenem, z którym zetknął się on już poprzednio. Wyprysk kontaktowy może mieć ostry i przewlekły przebieg.
antonia tym alergenem mogą być też leki na alergie jak wyżej pisałam zrezygnowałam z nich zaleczyłam ziołami i nie wraca przynajmniej na razie
Zamiast leków typowych antyhistaminowych można zażywać kwercetynę do kupienia w aptece nie ma skutków ubocznych jak czytam
Mnie inna p.doktor powiedziała że nie ważne czy weźmie się dwie tabletki zyrtecu czy jedną taką drugą inną i tak działa tylko pierwsza tabletka ta druga może ino szkodzić
coś w tym musi jednak być :)
U mnie na razie lecą włosy po antybiotykach - jeśli chodzi o jelita to nie widzę żadnych niepokojących zmian - cały czas się źle odżywiam, jem co w ręce wpadnie (zrzucam to na studia i pracę), ale domyślam się, że nie można antyhistaminowych leków brać przez cały czas. Łudzę się jeszcze, że to wyprysk - alergia na skórę garbowaną, ale wolę się przygotowywać pomału na wiadomość o łuszczycy..
Te ziółka wypróbuję - jutro po drodze od chirurga odwiedzę aptekę - albo się do niej dokulam :-)
caelum pisze:U mnie na razie lecą włosy po antybiotykach - jeśli chodzi o jelita to nie widzę żadnych niepokojących zmian - cały czas się źle odżywiam, jem co w ręce wpadnie (zrzucam to na studia i pracę), ale domyślam się, że nie można antyhistaminowych leków brać przez cały czas. Łudzę się jeszcze, że to wyprysk - alergia na skórę garbowaną, ale wolę się przygotowywać pomału na wiadomość o łuszczycy..
Te ziółka wypróbuję - jutro po drodze od chirurga odwiedzę aptekę - albo się do niej dokulam :-)
Skoro tak się odżywiasz jak piszesz to masz odpowiedź dlaczego to masz
jeśli jedna tabletka dziennie nie działa należy zmienić sposób leczenia sprawdzić od czego sypie
a po antybiotykach powinnaś uzupełnić probiotyki(kefiry jogurty)
jak i woda z cytryną na czczo
może być gorzej jak jest ze stopami zastanów się już teraz nad zmianami w diecie