W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
 jacek
No wiec...
brat stosował daivonex(na noc) i w dzien clobaza na glowe i twarz,pozniej sie polepszylo lecz daivonex sie skonczyl i przestal stosowac przez 3 dni noi od nowa,glowa sie robi czerwona...
na cialo od 3 dni stosuje bioarpil i mam kilka pytan:
-czy kupic daivonex i smarowac nim glowe tak jak wczesniej czy smarowac bioarpilem?
-jak stosowac ten bioarpil na ciele?(brat ma duzo plamek czerwonych z luska na posladnkach,nogach i kilka na plecach),na ulotce pisze 12 godzin wiec niewiem czy to ma byc smarowane na noc ,czy w dzien ? i czy np.jak bedzie smarowal w dzien powiedzmy od 9 do 21 to czy pozniej musi to zmyc? , czy nawilzac pozniej np.clobaza na noc?
 euterpe
Jak przeczytałem o Bioarpilu to jestem sceptycznie nastawiony do niego. Nie trzeba go zmywać. Lepszy na pewno jest daivonex. Na skórę owłosioną u mnie działa bardzo dobrze polytar liquid.
 jacek
co do szamponow to mam ich duzo:polytar,ziolowo-dziegciowy i inne...
ale moze ktos mi jeszcze powie jak z tym bioarpilem , jak go stosowac i czy trzeba pozniej nawilzac czy cos...
Awatar użytkownika
 Paweł
Ja go zmywałem. Bo jednak brudził. No i po zmyciu nawilżanie i natłuszczanie. Aczkolwiek zawsze trzymałem go na ciele możliwie najdłużej.
 jacek
no wiec...
1.po okolo 3 tygodniach stosowania BIOARPILu zmiany zagoily sie o jakies 10%,i teraz mam dylemat bo ten specyfik juz sie konczy zostało jeszcze na max tydzien i nie wiem czy kupowac jeszcze raz i stosowac dalej czy moze cos innego...?(łuszczyca krostkowa)

2.co mozecie polecic na twarz?

3.od okolo tygodnia pojawiły sie takie czerwone plamy(wczesniej ich nie mial)na klatce, z tylu glowy,plecach -plamy te sa takie bladawe ale gdzie nie gdzie zaczerwienione... czym smarowac te czerwone plamy?

4.luszczyca zrobila sie tez na kilku paznokciach u nogi czym je smarowac?

Pozdrawiam :)
 euterpe
1. U mnie po 3 tygodniach polytaru w zasadzie wszystko zeszło. Kilka razy wspomogłem się też diprosalicem. Proponuję może spróbować polytar liquid, ma bardzo dobre opinie.

2. Poza nawilżaniem można zaryzykować mecortolon (slaby steryd), ja dostalem go na powiekę gdzie skóra jest najdelikatniejsza i nic złego się nie stało. Wiem, że na forum mamy wielu przeciwników sterydów którzy polecą Ci krem nivea i żel z żywokostu więc wybór należy do was.

3. Tutaj kolejny problem. Ja się wyleczyłem skutecznie kilkoma sterydami chociaż myślę, że większą zasługę ma tutaj sam organizm bo ostatnio niczym nie smaruję a zmiany same ustęują. Ludzie z forum polecili by Ci znowu żywokost, exorex, albo nieskończoną liczbę innych preparatów ziołowych. Warto nawilżać ale u mnie przez pół roku nawilżania było tylko gorzej aż w końcu przy okazji wizyty u internisty zmusił mnie do pójścia do dermatologa i podjąłem drugą próbę leczenia sterydami, tym razem skuteczną. Uważam, że najważniejsze to unikać obsesyjnego leczenia i stresu.

4.Na paznokcie niestety chyba nikt nie ma patentu sprawdzonego :(
Awatar użytkownika
 szater
Ja bym sie trzymała BIOARPILu....to dobry sprawdzony preparat(lepszy jest podobno oryginalny KARTALIN-sama go stosowałam-nie wiem czy jeszcze gdzies go mozna spotkac-poszukaj na necie)jezeli cos ruszyło i idzie to sie tego trzymaj,nastepnym razem moze już tak dobrze nie byc a Daivonex zawsze mozesz zastosowac.Te preparaty maja to do siebie ze wymagaja długiego czasu stosowania....nawet i pół roku ale remisjie sa dłuzsze-taka ocena ludków.Ten preparat im dłuzej na skórze tym lepiej .Rozmawiałam z panem Jaroszem (włascicielem firmy)mozna dosmarowywac nawet w ciagu dnia,nie trzeba zmywac codziennie ale po takim dwu,trzy dniowym maratonie dobrze zmyc i nawilzyc.Powodzenia.Zawsze mozesz zadzwonic do pana Zbigniewa i on udzieli ci szczegółowych info. :D
 jacek
no to ok bedzie jechal jeszcze na tym bioarpilu...

a co jeszcze na te czerwone plamy ktore pojawily sie na klatce,plecach?czym to smarowac tez bioarpilem?przypominam ze sa od jakiegos tygodnia i niektore "plamy" sie dosc mocno zaczerwienily...

twarz i te "plamy" poki co smarowane byly kremami :oliwkowy,nivea,zel zywokostem, clobaza ... na twarz poki co najlepszy krem oliwkowy z rosmana za 3 zł ale wystarczy ze 2 dni nie bedzie twarzy smarowal to juz sie robi czerwona twarz...