W tym miejscu piszemy o przebiegu swojego leczenia, radzimy się innych odnośnie leczenia własnego przypadku choroby.
Awatar użytkownika
 Mateusz_29
Ja wrotycz zbieram jeszcze gdzie niegdzie został ale wiekszość już uschła ;/
Będzie trzeba zmówić suszony a na allegro jest dość duży wybór :)
http://allegro.pl/listing/listing.php?o ... =s0-o-0904
Na mnie chyba nie za bardzo działa ;( krostki pojawiaja sie teraz w bardzo dużych skupiskach, na początku wyskakiwały pojedyncze, jak popekaja to rany sie nie chcą goić wogóle i ten ból jest najgorszy w tym wszystkim.
 Basieńka44
U mnie na dłoniach jak wyskakiwały bąbelki z wodą traktowałam je wodą utlenioną znikały bez smarowania przemywałam też dłonie wodą utlenioną zamiast wodą z kranu.
Awatar użytkownika
 Mateusz_29
Dzięki wielkie za odpowiedz... Wszędzie piszą żeby nie stosować maśći kremow itp na otwarte rany, problem w tym ze ja mam cały czas otwarte rany przez te przeklęte pękające krostki;/
 plamka*
nastroj mam depresyjny :( czesc ciala nadal zaczerwieniona a w miejscach w ktorych zeszło zaczerwienienie pozostały blame plamy :( z tego co wyczytałam nie ma szans aby one znikły:( może ktoś zna sposob na zrownanie tych plam z reszta skóry ?
 plamka*
witajcie.
a co sadzicie o kapieli we wrotyczu?. wyczytałam ze kapiel w takim wywarze może równiez pomóc..bede wdzieczna za jakies info. obecnie jestem na etapie poszukiwania jakeigoś najlpeszego rozwiazania dla mnie i jednoczesnego załamania stanem mojej skóry :(
Awatar użytkownika
 antonia
Wrotycz pomaga mi w każdej postaci, jak mam go dużo, to kąpię się w nim, przeważnie robię kremy i trochę podpijam.
Ostatnio trochę zaniedbałam będąc w podróży, ale już dochodzę do siebie - plamy się goją jedna po drugiej właśnie dzięki wrotyczowi :)
 plamka*
dużo o nim czytałam tu na forum i w internecie - to naprawde ciekawe zioło. Antonina z zaciekawaniem czytałam o Twoim leczeniu wrotyczem i zauwazyłam że wspominasz głownie o jego lisciach a mi niestety na razie udało sie dostac tylko kwiaty wrotyczu..czy działanie kwiatów ma podobne własciwosci liści ?
Awatar użytkownika
 antonia
Cała roślina nadziemna jest jednakowo lecznicza. Ja ją stosuję w całości, chociaż wydaje mi się, że świeże liście zwierają więcej soku, ale tak naprawdę to nie ma znaczenia.
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10