Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 ewelis24
Witam was :)
Jestem tu nowa :)
Chciałabym się dowiedzieć jaki szampon polecacie na łuszczycę ?

Zawsze stosowałam Pirolam efekt był swietny ale od jakiegoś czasu po tym szamponie pojawiają mi się łuski na włosach ;/

Nie wiem co mam już stosować

Podzielcie się nowościami dotyczącymi skóry glowy

Pozdrawiam Ewelina
Awatar użytkownika
 Paweł
Możesz spróbować szampon dziegciowy, w aptece może coś znajdziesz lub na http://bioarp.pl/ też są szampony dziegciowe i ziołowe. Również możesz spróbować Szampon leczniczy Zdrój albo nawilżający Szampon z serii Emolium. Niektórym pomagają też szampony przeciwłupieżowe np. Nizoral.
 ewelis24
No niestety szampony dziegciowe mnie uczulają.
Po emulionie też mam dziwną reakcję powstaję mi skorupa i bardzo mnie swędzi głowa.
Teraz stosuję sensue blue i jednak on pomaga;/ ale przez stosowanie tego szamponu schodzi mi kolor z włosów :(

Więc już nie wiem co mam stosować aby było w porządku ...
 Basieńka44
ewelis24 pisze:Witam was :)
Jestem tu nowa :)
Chciałabym się dowiedzieć jaki szampon polecacie na łuszczycę ?

Zawsze stosowałam Pirolam efekt był swietny ale od jakiegoś czasu po tym szamponie pojawiają mi się łuski na włosach ;/

Nie wiem co mam już stosować

Podzielcie się nowościami dotyczącymi skóry glowy

Pozdrawiam Ewelina
Spróbuj to
http://www.ceneo.pl/19496074#tab=click_scroll
Awatar użytkownika
 szater
Jest to fakt oczywisty :) przy łuszczycy nie można trzymac sie ciągle jednego produktu bo niestety skóra sie przyzwyczaja :)
 kamster
Ja borykam się z łuszczycą na głowie i na twarzy.Na zwykły łupierz pomógł mi już zwykły head & shoulders ale problem był poważniejszy bo podczas przegrzania głowy,jak np gdy skóra nie oddycha dobrze bo miałem założoną czapke,wychodził pot i zaczynało mocno swędzieć.Potem mocno łuszczyła się skóra ale tylko w kilku miejscach z przodu głowy.Jak to niechcącą zadrapałem,to robiła się rana aż do krwi.Mieszkam na codzień w UK i tu kiedyś będąc na zwykłej wizycie u doktora,natrafiłem akurat na dermatologa,który to był bardzo pewny siebie w tym jak mi pomóc.Jeśli chodzi o głowę to kazał kupić head & shoulders intensive.Zamiast w białej,jest w granatowej butelce i zawiera siarczan sodu.Odkąd go używam problem mam dosłownie z głowy.Zauważyłem jednak będąc na wakacjach,że jeśli się go nie stosuje kilka dni to problem wraca,czyli jak większość środków tak i on tylko raczej blokuje dolegliwość.Ale ogólnie w moim przypadku jest bardzo skuteczny.
Awatar użytkownika
 StainMan
U mnie szampon dziegciowy jedynie złagadza objawy. Ja z kolei szukam szamponu, który zaleczyłby mi zmiany, abym po stosowaniu preparatu mógł spokojnie iść do fryzjera.