Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Witam! :D

Po moim poście zapewne Panie pękną śmiechem, a Panowie nie będą mogli dowierzać w to co czytają. Moje pytanie brzmi, czy maści sterydowe, długo używane na penisa mogą spowodować jego zmniejszenie? xd

Pytanie zabawne, ale naprawdę chciałbym usłyszeć szczerą odpowiedź, bo mam obawy, że mnie coś podobnego "dotknęło" a używam już 4 lata maści sterydowych na miejsca intymne.
Nie widzę powodu do śmiechu, połowa ludzkości na świecie ma penisy i nic w tym śmiesznego. Twój przypadek też nie jest śmieszny, powinieneś iść do lekarza, bo tak długie używanie sterydów, tym bardziej w miejscach intymnych, szczególnie wrażliwych, może być tragiczne w skutkach. Podejrzewam, że to są zewnętrzne objawy uszkodzenia organu przez sterydy, co się dzieje wewnątrz organizmu powinien lekarz stwierdzić zlecając odpowiednie badania.
Co prawda po sterydach się tyje ale nie każdy tak ma :P
sterydy długo używane w takie miejsca przenikają do krwi wszak to bardzo wrażliwe miejsca :notguilty: i delikatne zwłaszcza u mężczyzn :zipit:
sterydy scienczają naskórek więc wszystko możliwe należało by go teraz odpowiednio odbudować ja w tym celu polecam maść cynkową jak za bardzo wysusza połączyć z rumiankową w ten sposób odbudowywałam u siebie naskórek po sterydoterapi
i dużo dużo natłuszczać najlepiej czymś bardziej naturalnym jak zwykła wazelina czy maść rumiankowa
dobrze działają również kąpiele w oleju i soli mniej soli żeby bardziej nie wysuszyć
ale może lekarz coś mądrzejszego doradzi :zipit:
Zanim podejmiesz jakiekolwiek środki zaradcze na własną rękę, pomyśl czy sobie tym jeszcze bardziej nie zaszkodzisz. Proponuję skonsultować problem z urologiem w celu diagnostyki, a także ewentualnego wdrożenia leczenia. :)

ROZMIAR PENISA nie jest wielkością stałą daną na całe życie

http://www.poradnikzdrowie.pl/seks/prob ... 38761.html
A moglibyście coś więcej powiedzieć na temat maści cynkowej? Wiadomo jak każdy facet mam bzika na punkcie swojego penisa(mam nadzieję, że zrozumiecie w jakim sensie) i czy używanie tej maści rzeczywiście może wpłynąć na regeneracje? :)
To co ktos poleca to jego doswiadczenia...osobiste,z tego co wiem to Basia penisa nie posiada wiec i doswiadczenia csałkiem jednak inne.Zgadzam sie z przedmówczynią zanim cokolwiek zaczniesz kombinowac zasięgnij porady lekarza,to duzo bardziej bezpieczne.Wszak skóra,naskórek na dłoniach to jednak zdecydowanie cos innego niż naskórek na penisie.Zamiast szukac po omacku czyż nie lepiej udac sie do specjalisty?Wszak owy narząd masz tylko jeden i skutki eksperymentowania na nim mogą byc opłakane. :notguilty:
Bardzo bym prosiła abys po wizycie u lekarza napisał co w trawie piszczy,podobnych problemów troszke jest....
Sterydy w miejscu intymnym stosowane od lat?4 lata to szmat czasu,sama jestem ciekawa diagnozy lekarskiej.Powodzenia. :)
To co ktos poleca to jego doswiadczenia...osobiste,z tego co wiem to Basia penisa nie posiada wiec i doswiadczenia csałkiem jednak inne.
Czasem wystarczy logiczne myślenie i wyobrażnia :notguilty: :zipit:
a jak będzie pani.doktor to co też żle doradzi bo nie posiada onego :nomnom:
O ile wiem, to cynkowa obkurcza skórę, nawet zmieszana z tłustą maścią.
Działanie:
Zawartość kwasu salicylowego oraz tlenku cynkowego zapewnia maści silne działanie ściągające i osuszające. Kwas salicylowy działa odkażająco i przeciwświądowo. Maść stosuje się na ostre stany zapalne skóry.
Jak dobrze zrozumiałam to było pytanie jak zapobiec kurczeniu się tego narządu albo jak odzyskać stan przedchorobowy.
W takich przypadkach najlepiej jest konsultować się z lekarzem specjalistą, który doradzi fachowo.
Domowe sposoby mogą skończyć się kalectwem lub amputacją!!!