Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 czarna555
Witam
jestem po pierwszym zastrzyku :crazy: bardzo sie bałam :D ale pomyslałam ze wreszcie musze cos dla siebie zrobic bo zawsze pomagałam wszystkim i zyłam cudzymi problemami a o sobie zapominałam, zobaczymy co bedzie dalej,Magda1234 spróbuj zawsze mozesz zrezygnowac w kazdej chwili Ja tez sie boje tym bardziej ze mam dwóch synków 6lat i 2miesiace. Zalezy jeszcze ile masz tych zmian na skórze bo ja przed ciąża miałam w miare skóre chodziłam do solarium zeby przysuszyc i smarowałam sie troche Exorexem potem juz sie skóra przyzwyczaiła i tylko solarium,jak zaszłam w ciaze pozostały mi tylko balsamy do ciała, łuszczyca stała w miejscu pod koniec ciazy zmian było coraz wiecej, po cesarce strasznie mnie wysypało jak mam łuszczyce juz 24lata to nigdy tak zle nie miałam dlatego wziełam udział w tym badaniu :blush: :blush:
 Andrzej
do CZARNA ja choruję na łuszczycę ok 12 lat wysyp był duży po 4 zastrzykach łuszczyca znikła ja choruję na łuszczycowe zapalenie stawów ból stawów znikł ale został ból kręgosłupa został taki ze muszę zażywać co 6 godzin leki przeciw bólowe ale leczenia nie zaprzestanę moja mama jest lekarzem i twierdzi że lepszego i bezpiecznego wyjścia nie mam po lekach przeciw bólowych mam większe szanse że będzie wątroba uszkodzona niż po ixekizumab z terapii jestem zadowolony mogę wreszcie bez metypretu i metotrexatu normalnie żyć jedynie zażywam voltaren 25 mg jako środek przeciw bólowy. CZARNA będzie ok napisz proszę za kilka dni co u ciebie czy wysyp znikł a najgorszym wypadku ładnie znika pozdrawiam
 magda12345
Hej, dzięki Czarna napisz mi za parę dni czy jest poprawa, jak się czujesz po tych lekach, ja mam łuszczycę od 20 lat i sumie to wszystkiego już próbowałam, teraz jestem strasznie wysypana, dlatego kusi mnie ta terapia, ewentualnie zostaje mi naświetlanie PUVA, bo z maści to już mi nic nie pomaga, dlatego myślę że chyba spróbuje chociaż na parę miesięcy wziąść te zastrzyki i zobaczyć efekt, plus tego jest taki że w każdej chwili można zrezygnować tylko boje się tych działań niepożądanych, no ale perspektywa że może mi zniknąć łuszczyca przeważa ;) pozdrawiam
 Gozdziu
Witam, ja również dostałem się na pięcioletnie badanie tego leku, w środę dostałem dwie dawki ixekizumabu oraz jedną etanerceptu. Dzisiaj już sam sobie wstrzyknę jedną dawkę ixekizumabu.
Po 2 dniach widać lekką poprawę, a mam pokryte ponad 40% ciała. Plamki na brzuchu się rozjaśniły, już prawie przypominają kolorem zdrową skórę oraz zrobiły się bardziej płaskie, to samo plamki na czole oraz wokół uszu. Nogi i ręce obecnie bez różnicy, bo tam najgrubsza warstwa Ł.

Za jakiś tydzień zdam znowu relację, pozdrawiam.
 BIATA
Gozdziu a mam pytanie gdzie Wy się dostajecie do tego badania chodzi mi o miasto?? w jakim mieście jest przeprowadzANE TO BADANIE??
 Gozdziu
Mnie się udało dostać w Kielcach w wojewódzkim szpitalu zespolonym, a całe przygotowania i wizyty odbywały/ją się w innej klinice.
 gregoriustuitam
Ja się dostałem w Warszawie w MSWIA.
Kurczę, 8 miesięcy zastrzyków i żadnej poprawy, co ze mną jest nie tak.
Cieszę się jednak, że na was działa :)
 BIATA
gregoriustuitam pisze:Ja się dostałem w Warszawie w MSWIA.
Kurczę, 8 miesięcy zastrzyków i żadnej poprawy, co ze mną jest nie tak.
Cieszę się jednak, że na was działa :)
a Ty leżałeś wcześniej w tym szpitalu w Warszawie na MSWIA jak tam wygląda leczenie?? długi jest pobyt itp?/ wychodzi się zaleczonym?? tam w szpitalu się dowiedziałeś o tym badaniu biologicznm?? mógłbyś napisać skąd się doweidziałeś o tym itp?? ja na razie nie chce korzystac z tego ale chciałabym wiedzieć na czym to polega nigdy wiedzy nie za dużo :)
 czarna555
Do Andrzej i Magda1234..
pierwszy zastrzyk dostałam w tej przychodni prywatnej w Łodzi
drugi zastrzyk w piatek sobie sama juz zrobiłam bardzo sie bałam a jak zobaczyłam ta igłe to myslałam ze zemdleje :D ale jakos poszło.Czy widze róznice hmm niewiem trudno to okreslic chyba bardziej w psychice to u mnie działa bo jak jechałam na ten pierwszy zstrzyk to myslałam ze odrazu cos sie zacznie dziac i poznika no ale cóz :( :( :( poczekam jeszcze troche tylko boje sie ze jak nie zadziała na mnie to nie bede juz w stanie sie zaleczyc nawet,ogólnie juz niemam siły wczesniej przed ciaża,miałam po pare kropek na recach nogach a teraz juz nawet na plecach jak sie ogladam to bardziej sie dołuje :( :( i juz nawet jak sie chce przebrac to uciekam do łazienki zeby nikt mnie nie widzial bo ja sama sie brzydze swojego ciała :( :(
Andrzej i Magda wy tez macie taki lek jak Ja??gdyby cos sie zmieniło na lepsze napisze :( pozdrawiam
 Andrzej
do CZARNA ja w piątek zrobiłem sobie 2 zastrzyki 4 na miesiąc robię je w rękę bardzo po woli bo szczypie można w udo lub brzuch mnie łuszczyca całkowicie znikła ale ja cierpię na łzs stawy nie bolą ale za to kręgosłup boli niesamowicie i jestem na środkach przeciw bólowych voltaren 25mg 100mg na dobę. o dziwo pomaga.znam i widziałem osoby którym bardzo pięknie wszystko schodzi.Musisz być niestety cierpliwa bo przez 3 miesiące możesz dostać placebo.ja w grudniu mam pobrać nowe zastrzyki znając moje szczęśćcie to będzie najdroższe placebo w Krakowie u mnie przez 3 miesiące żadne skutki uboczne nie wystąpiły a wątrobę od sterydów miałem dobrze nadwyrężoną przed terapią pozdrawiam czkam na wpisy
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 13