Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
 gregoriustuitam
To masz wielkie szczęście, że lek zaczął na ciebie działać. Ja pierwszy zastrzyk miałem w lutym, w październiku zrezygnowałem bo nie było żadnych zmian pozytywnych. Na każdej wizycie coraz więcej plam. Sam lekarz powiedział, że na niektórych to po prostu nie działa. Łuszczycę mam już 10 lat, ale tak się jeszcze w życiu nie zawiodłem na żadnym leku.
Ten sam lekarz który mnie prowadził, dał mi inną alternatywę czyli lek o nazwie Sandimmun Neoral. Lek niebezpieczny, ale mam nadzieję, że zacznie działać i będę miał kilka miesięcy spokoju.
Awatar użytkownika
 anubiasz
Pamiętaj że w programie badane są obecnie 2 różne leki.
Może trafiłeś na ten drugi.
Tak czy inaczej faktycznie nigdy nie ma się gwarancji czy w danym przypadku zadziała.
Mimo wszystko życzę powodzenia.
Aha, jeśli zacząłeś w lutym, to na pewno bierzesz udział w testowaniu innego leku.

Życzę powodzenia i pozdrawiam.
 czarna555
Witam
biore udział w leczeniu bilogicznym badane leki to
Etanercept {GP2015} i Enbrel
tytuł badania Egality
czy ktos jest w trakcie tego leczenia 19listopada bede miała pierwszy zastrzyk bardzo sie boje skutków ubocznych 1na 10osób zapalenie zatok,oskrzeli,zasinienie,itp
1na100 zapalenie płuc,zakazenie skóry,rak skóry,obrzek naczynioruchowy itp
1na 1000 czerniak,gruzlica.stwardnienie rozsiane,zaburzenie układu nerwowego,niewydolnosc serca,zapalenie wątroby,itp,
1na 10 000
niezdolnosc szpiku kostnego do wytwarzania niezbednych krwinek,białaczka ,rak z komórek Merkla
pisze ze
te działania niepożadane wystepuja rzadko lub niezbyt czesto jednak to powazne powikłania niektóre z nich mozga prowadzic do zgonu
tak jest napisane na umowie nie napisałam wszystkich tych skutków ,boje sie i niewiem czy dalej to ciagnac czy zrezygnowac
obecnie jestem bardzo wysypana po ciązy, nigdy nie byłam tak wysypana jak teraz moze jest ktos kto bierze udział w tym badaniu
 Andrzej
odp do CZARNA czytałem opis twojego leku.Proszę przeczytaj ulotkę leku przeciwbólowego też miałem obawy znikły mnie po takim samym wpisie ja mam następne zastrzyki 15 listopada odpisz po pewnym czasie jak działają na ciebie ja jestem zadowolony pozdrawiam
 Andrzej
Jestem od października w programie w wczoraj zrobiłem sobie 2 zastrzyki 4 na miesiąc ból stawów jest zerowy wysypki łuszczycy zero nigdzie niema macierz paznokci powróciła do normy.
Jedynym mankamentem jest ból w klatce piersiowej który był maskowany sterydami przez 3 lata wystarczy voltaren i mam spokój na 1 dobę 25mg, inne środki tzw mocne nie działały ketonal itp.,
Nie sądziłem że znajdę taką dobrą opiekę szkoda że sponsorowana jest przez potężne firmy powinien mieć każdy dostęp poważyć można
 piotr
Witam .

A jak wygląda sprawa z tymi zastrzykami , można je robic samemu w domu ?? bo w formularzu jest tak napisane. Ja mam pierwszy zastrzyk w czwartek . I nie do konca jestem przekonany udziału ze względu na duże skutki uboczne
 Andrzej
drogi Piotrze jak pisałem wcześniej przeczytaj ulotkę woltrenu czy ketonalu moja mama była lekarzem ani 5 minut nie zastanawiałem się przez pierwszy miesiąc badania szczegółowe i dużo pobierania materiału ale to jest ok bo wyniki będą do wglądu zastrzyk dostaniesz w ramię i dwa zrobisz sobie sam w brzuszek w obecności pielęgniarki igła cieniuteńka zero dyskomfortu potem dostaniesz 2 zastrzyki do domu i badanie potem 4 zastrzyki i co miesiąc badanie tak będzie przez pięć lat i co ważne opiekę masz plus telefon całodobowy do lekarza kuracja na dzień dzisiejszy to Okło 4000zł na miesiąc my dostajemy lek i placebo nie napiszę jak odróżnić kuracja lekiem trwa 3 miesiące i zmiana leku na placebo lub nie pamiętaj abyś po woli wstrzykiwał lek po piecze jak zrobisz za szybko pozdrawiam ANDRZEJ
 magda12345
witam,

mam podobną sytuację do Czarnej, mam 31 lat i też będę brała te leki trochę się boję, nie rodziłam jeszcze dzieci i mam stracha że mogą nie daj boże później jak je odstawie źle wpłynąc, błagam doradźcie mi
 magda12345
zastanawiam się czy nie zrezygnować, ale chciałabym spróbować je pobrać nawet ze 3 miesiące i ewentualnie odstawić ale boje się
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 13