Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 henia
euterpe pisze:Nie ma refundowanych leków w dermatologii niestety[...]
Są leki refundowane w dermatologii, poczynając od maści robionych a kończąc na cytostatykach. Ostatnia bitwa szła o Daivonex czyli o Calcipotriole.
euterpe pisze:[...] A z tego co wiem to każdy lek przestaje działać po odstawieniu
Fakt :crazy:
Awatar użytkownika
 szater
euterpe pisze:

Wielu rzeczy nie powinno się robić ale czasami warto zaszaleć. Czytałem jakie sa skutki uboczne i nawet zacząłem się bać kiedy miałem podejrzenie jaskry ale okulista powiedział "Panie musiał by Pan ze 3 lata smarować żeby coś się stało". Na szczęście powieczka jest przepiękna i nigdy nie było nawrotu. Jasne, że o wile lepiej stosować protopic ale akurat moi lekarze go nie przepisali chociaż moze nastepnym razem poprosze o ile bede musial cos jeszcze smarowac.
[/quote]

W sumie masz racje :blush: sama musze stosowac leki które i tak szkodza na inne schorzenia....takie jest życie niestety :(
 angelika18
puma pisze:
angelika18 pisze:Mi łuszczyca z głowy wchodzi powoli na twarz .. :( .....
Wszystko smaruje płynem na skórę "Elocom" - naprawdę pomaga . ;D
..
nie rozumiem :P elocom tak pomaga, że z głowy schodzi na twarz? czy traktujesz twarz elocomem i też wszystko schodzi? :speechless:
Z głowy wchodziło na twarz ... :( zaczęłam smarować wszystko elocomem .. tak jak pisałam, nawet twarz i naprawdę pomagało.. elocom przepisał mi lekarz rodzinny na receptę .. a gdy poszłam do dermatologa .. starsza pani kazała mi kupić jakiś szampon po którym było gorzej .. Także przepisała mi płyn do głowy po czym moje włosy przypominały smalec .. Elocom naprawdę pomaga .. Teraz gdy mam 15 lat i od pół niczym nie smaruje nic mi nie wyskakuje .. Warto spróbować .. :)
 angelika18
antonia pisze:Tak, elocom chwilowo "pomaga", po jakimś czasie wychodzi coraz więcej. :( To jest silne lekarstwo i niebezpieczne. Jeśli się musi go używać to koniecznie z wielką rozwagą. :please: Poczytaj sobie tutaj jak radzą sobie dziewczyny z problemami skóry głowy. Może dobrze by było, gdyby Twoja mama też czytała nasze posty, spróbuj ją zachęcić. :)
Nie mam mamy .. Jestem w rodzinie zastępczej i moja ciocia czytała o łuszczycy .. ale nic poza tym . Więcej uwagi poświęca mojej przyrodniej siostrze która jest o wiele poważniej chora niż ja, więc muszę sobie jakoś sama radzić ... :(