witam wszystkich forumowiczów:)
mam na imie Asia- pierwszy raz piszę ale czesto podczytywałam wasze forum
zachorowałam w zeszłym roku na jesień po operacji usunięcia żylaka - wysypało mi całe nogi ręce itp. myślałam ze to jakaś reakcja uczuleniowa bo w tym czasie stosowałam również dietę diukana ( białkową) ale jak po miesiącu nic mi nie schodziło udałam się do dermatologa który stwierdził że to prawdopodobnie przyłuszczyca skierował mnie bardzo szybko na wycinek który potwierdził ze to przyłuszczyca.
Jednak po kilkumiesięcznym nieskutecznym leczeniu udalam się do innego lekarza który powiedział mi że w\g niego to łuszczyca. Zapisywał mi same sterydy więc nie chodzę do niego już teraz raczej bede liczyc sama na siebie posiłkując się na waszych wypowiedziach
to tyle o mnie
a co do tematu
w poniedziałek przeczytałam gdzies w necie ze psorisan czy in pix lithanthracis jako składnik maści robionych ( nie wiem czy nie pomylilam nazwy )jest od czerwca br dostepny. Poszłam więc wczoraj do swojej lekarki rodzinnej z recepturami z poradnika Pawła po recepte na maśc złuszczającą, nawilżającą i na mazie dziegciu ( składniki tak jak w masci psorisan czy jakos tak polecany przez was ale wysofany z apteki. Pani aptekarka mi te recepty przyjela i mam dzis do odbioru