Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Yans
O faktycznie w cefarm tanio. Ja za swój płaciłem 39.90zł...
Awatar użytkownika
 Shamhat
Miałeś racje Yans dostałam w aptece przy hipermarketowej bez recepty za to 6,oo zł drożej na tubce co przy moim zużyciu jest jednak kwota dużą :(
Awatar użytkownika
 henia
Dlaczego macie takie kłopoty z tymi receptami? Przecież wypisze ją, w sensie receptę, także lekarz ogólny, albo tak jak w moim przypadku, pielęgniarka. Po co przepłacać i się motać :surprised:
Awatar użytkownika
 Paweł
Ja mam problem z receptami, bo nie lubię przychodni, szpitali, lekarzy itp. ;) Dlatego w takie miejsca nie chodzę ;) A poza tym na receptę maść kosztuje tyle samo.
Awatar użytkownika
 szater
....własciwie to teraz jest takie zamieszanie z tymi receptami ze głowa mała....u nas zlikwidowali stosowane od lat książeczki RUM i teraz jeden lekarz ma swoje inny marudzi ze za durzo mu schodzi recept,u jednych sa jakies naklejki z szeregiem cyfr w niektórych aptekach nie wiedzą o co chodzi...masakra jakas.Na dodatek lekarze sami sa skołowani co do tego co jest na recepte co było a już nie jest co nie było a jest,który refundowany a który nie....

Henia nie w kazdej przychodni tak jest ze pielegniarka wypisze leki czy lekarz rodzinny tez nie jest dostepny od reki u mnie sie czeka przynajmniej tydzien...jak dobrze pójdzie.Niektóre leki moze wypisac tylko specjalista...mam troszke doswiadczen osobistych bo od stycznia nic tylko sie diagnozuje jakbym sie w jakas maszyne zatrybiła :devil:
Awatar użytkownika
 henia
Paweł fakt jak cena taka sama to bez sensu po tych przychodniach latać. Ale przy lekach refundowanych, różnica w cenie jest duża, nie wspominam już: o radosnej twórczości niektórych aptek.

Ps. Szaterku nie odpuszczaj; świt już.... tuż tuż xd
Awatar użytkownika
 Paweł
Jasne Henia, jak leki są refundowane to warto pofatygować się po receptę. Ja tu akurat mówiłem odnośnie Cocoisu, że nie jest refundowany.
 asia
witam wszystkich forumowiczów:)

mam na imie Asia- pierwszy raz piszę ale czesto podczytywałam wasze forum

zachorowałam w zeszłym roku na jesień po operacji usunięcia żylaka - wysypało mi całe nogi ręce itp. myślałam ze to jakaś reakcja uczuleniowa bo w tym czasie stosowałam również dietę diukana ( białkową) ale jak po miesiącu nic mi nie schodziło udałam się do dermatologa który stwierdził że to prawdopodobnie przyłuszczyca skierował mnie bardzo szybko na wycinek który potwierdził ze to przyłuszczyca.
Jednak po kilkumiesięcznym nieskutecznym leczeniu udalam się do innego lekarza który powiedział mi że w\g niego to łuszczyca. Zapisywał mi same sterydy więc nie chodzę do niego już teraz raczej bede liczyc sama na siebie posiłkując się na waszych wypowiedziach
to tyle o mnie :)

a co do tematu
w poniedziałek przeczytałam gdzies w necie ze psorisan czy in pix lithanthracis jako składnik maści robionych ( nie wiem czy nie pomylilam nazwy )jest od czerwca br dostepny. Poszłam więc wczoraj do swojej lekarki rodzinnej z recepturami z poradnika Pawła po recepte na maśc złuszczającą, nawilżającą i na mazie dziegciu ( składniki tak jak w masci psorisan czy jakos tak polecany przez was ale wysofany z apteki. Pani aptekarka mi te recepty przyjela i mam dzis do odbioru
 asia
a i jeszcze jedno czy taka mascia smaruje tylko zmiany na nogach czy cale nogi?
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 19