Tu piszemy o leczeniu tradycyjnym stosowanym w łuszczycy, czyli o maściach, płynach, tabletkach i zastrzykach oraz o światłolecznictwie.
Awatar użytkownika
 Ksymena
hondzia36 prawda jest niestety taka jak napisałaś:
Nie ma się co oszukiwać,żaden lek stosowany zewnętrznie nie zadziała na dłużej i mówię to z pełną odpowiedzialnością bo jesli ktos pisze,ze posmarował sie jakims specyfikiem i łuszczyca zginęła na dobre to albo doznał cudu albo go zwyczajnie choroba opuściła
W każdym razie ta maść podobnie jak inne metody leczenia zewnętrznego na każdego działa inaczej, w twoim przypadku remisja trwała krótko, w moim trwa już ok. trzech miesięcy i jak na razie (odpukać) nic nie wskazuje na to że zmiany powrócą, zmam inne osoby którym polecałam tą maść na zjazdach i ich reemisja trwa też już jakiś czas. Znam także osoby którym pomimo moich zapewnień maść ta w ogóle nie pomogła :( - tak niestety to wszystko działa. W każdym razie piszę to wszystko żeby uświadomić niedowiarkom na forum, że pomimo całego sceptycyzmu do tego dermokosmetyku, jest tak jak napisałaś:
Fakt jet taki,ze preparaty są skuteczne
Oczywiście dla niektórych barierą jest cena ale na to niestety nic nie mogę poradzić.
Podsumowując - kogo stać niech spróbuj raczej się nie zawiedzie.
Awatar użytkownika
 antonia
hondzia36 pisze:Fakt jet taki,ze preparaty są skuteczne ale nie jest to wyleczenie tylko zaleczenie,które niestety pochłania masę pieniędzy
Dziękuję Hondziu za szczerą opinię :)
Awatar użytkownika
 Ksymena
antonia pisze:
hondzia36 pisze:Fakt jet taki,ze preparaty są skuteczne ale nie jest to wyleczenie tylko zaleczenie
Antonia, a które preparaty/leki/maści/itd. do stosowania zewnętrznego wg. ciebie "leczą" łuszczycę, tj doprowadzają do całkowitego wyeliminowania choroby? Z tego co mi wiadomo mogą doprowadzić co najwyżej do remisji czyli zaleczenia objawów na pewien czas - tak działają wszelkie dostępne obecnie narynku leki, no chyba że ty znasz jakieś inne cudowne rozwiązania??? :annoyed:
A co do kwestii finansowych - jest tak jak pisałam, jeśli dla kogoś jest za drogo to może spróbować tańszych alternatyw, nikt nikogo przecież nie zmusi do zakupu. :speechless:
Awatar użytkownika
 antonia
Ksymena pisze:
antonia pisze:
hondzia36 pisze:Fakt jet taki,ze preparaty są skuteczne ale nie jest to wyleczenie tylko zaleczenie
"antonia napisał(a):
"Ksymena napisał(a):
A co do kwestii finansowych - jest tak jak pisałam, jeśli dla kogoś jest za drogo to może spróbować tańszych alternatyw, nikt nikogo przecież nie zmusi do zakupu. :speechless:
Ksymena, Tobie również dziękuję za opnię :D
Awatar użytkownika
 Ksymena
antonia pisze: Ksymena, Tobie również dziękuję za opnię :D
:nomnom: :speechless: :totalshock: