Rozmowy na temat leczenia domowego, ziołolecznictwa, suplementacji, terapii niekonwencjonalnych.
Nie wiem jak u Was, ale u mnie dziwnie się zachowuje zmiana łuszczycowa po smarowaniu tą maścią. Tak więc, gdy przez kilka dni smaruję 3x dziennie zmiana jakby się kurczy i optycznie zanika, ale wystarczy 1 dzień maści nie użyć, to znów się w tym samym miejscu pojawia i pod palcami wyczuwa się zgrubienie skóry. Jakoś nie mogę tego doleczyć. A jak jest u Was?
Po przeczytaniu całego tematu i wielu pozytywnych opinii, postanowiłem, że również spróbuję tej maści.
Ostatnio zaleczyłem się sterydami, ale niestety mam już nawroty, co może też być spowodowane zmniejszeniem dawki methotrexate'u.
Czy ktoś ma może na zbyciu trzy tubki na próbę, ewentualnie link z którego mógłbym zamówić specyfik?
Ten będzie dobry?
Paweł pisze:Tu wychodzi najtaniej:
http://pl.aliexpress.com/item/Chinese-M ... 42087.html
Powiedzcie mi ile razy dziennie stosować? Należy ją zmyć po pewnym czasie?
Chyba jest najlepiej pozbywać się najpierw łuski w kąpieli czy poprzez kompresy, a potem smarować (cieniutko wcierać).
Ta maść jest tak łatwa w użyciu, że sam dojdziesz do tego jak Ci pasuje najbardziej :)
Ja sobie zamówiłam z podanego przez Pawła linka, tak na wszelki wypadek. Otrzymałam maila, że przesyłkę dostanę za równiutkie 2 mce. Jak mi się nie podoba, to można sprawę z nimi przedyskutować, ale zwrotu pieniędzy nie gwarantują. Sprytnie! :D
Kupowałem już u tego sprzedawcy i w około 3 tygodnie paczka była.

Przy każdej transakcji jest ochrona kupujących przez 2 miesiące, w czasie którym można założyć spór o zwrot kasy, jeśli przesyłka nie dotrze.

Ja tej maści właściwie nie zmywam, ale mam niewiele zmian a i stosuję tego też bardzo cieniutko.

Aaa właśnie tu znalazłem jeszcze taniej:
http://pl.aliexpress.com/item/Safety-na ... fb93&tpp=1
Być może, że to jakaś ochrona, nie wiem o co chodzi, mam jednak nadzieję, że paczka dojdzie wcześniej niż przewidują. Mam również nadzieję, że nasi celnicy nie obedrą mnie ze skóry, napiszę jak dostanę.
Witam
Mam pytanie bo tak sobie raz jeszcze czytam ten temat , i napiszcie na jak długo macie spokój z chorobą , tydzień może miesiąc a może więcej od momentu kiedy przestaniecie smarować i czym się smarujecie aby zmiany nie wróciły, chodzi mi o to czy ta maść nie działa równie szybko jak wraca z powrotem choroba ?

podbijam pytanie czy może mi ktoś odsprzedać 1 tubkę tej maści albo użyczyć dopuki mi nie przyjdzie paczka w zamian za zwrócenie nowej tubki .
Bardzo mi zależy na tym bo mam nie długo wesele siostry a chciałbym wyglądać jak człowiek ,a nie każdy będzie się gapił na moje ręce i myślał nie wiadomo co :surprised:
Radku, zanim zdobędziesz tę maść, możesz sobie odpowiednio przygotować dłonie w celu przyspieszenia leczenia w ten sposób:
Rób okłady z zielonej herbaty, potrzymaj ok. 15 minut,do miękkości łuski, następnie leciutko ją zetrzyj za pomocą bawełnajej szmatki, lub po prostu opuszkami palców. Nie używaj do tego gąbki ani sztucznych materiałów. Nie zdrapuj! Po tym zabiegu zanurz dłonie w misce, w kisielu z zaparzonych, przestudzonych płatków owsianych i również potrzymaj kilkanaście minut. Nie wycieraj do sucha, pozwól im obeschnąć, posmaruj olejem kokosowym, lub jak nie masz to oliwą z oliwek, albo po prostu masłem niesolonym (żadną margaryną ani kremem). Taki kisiel możesz zlać do słoika i trzymać w lodówce 3 dni. Zabieg możesz powtarzać kilka razy dziennie w miarę możliwości czasu. Jak zdobędziesz chińską maść, to zamiast oleju, czy masła cieniutko wetrzyj maść, 3 x dziennie już bez okładów i moczenia rąk.
Witam serdecznie.
Mój mąż choruje na łuszczycę i łuszczycowe zapalenie stawów. Serce mi pęka patrząc jak męczy się z łuską na skórze, najgorszy jest świąd. Od jutra zaczynamy dietę oczyszczającą (ja razem z nim, żeby nie było mu trudno samemu, no i dla zdrowia też) plus jakieś ziółka na oczyszczenie organizmu. Chcemy spróbować naturalnych sposobów walki z tą uciążliwą chorobą. Przez przypadek natrafiłam gdzieś w necie na nazwę maści: Yiganeriying i na Wasze opinie na jej temat i jestem pełna nadziei... Mąż ma masę nowych plamek, praktycznie połowa powierzchni rąk, nóg, dłonie, paznokcie. Mam pytanie; czy ktoś z Was ma do odsprzedania chociaż 2 tubki tej maści, albo może ktoś będzie zamawiał na aliexpress, to zamówiłby i dla mnie? Pieniądze przesłałabym przelewem. Będę naprawdę bardzo wdzięczna.
Czy może ktoś z Was napisać, kto stosował tę maść, czy po niej zmniejsza się świąd skóry, bo to mężowi doskwiera najbardziej. Pozdrawiam serdecznie.
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 62