Powiem tak,celowo nazwałem tytuł mojego pierwszego postu - czy napewno biedronka ... Dlaczego ... Nie,nie nic o cudach nic o bujdach na resorach, mój wiek i to co przeżyłem doświadczony chorobą nauczyły mnie pokory do chorych i szacunku do drugiego człowieka
Jak większość z Nas jestem chory ale ...
Moja "przygoda" zaczęła się w wieku 15 lat zmianami skórnymi na łokciach i kolanach - Mamusia dostawała fobii i zaczęło się latanie po lekarzach a w tle rozmów rodzinnych dało się słyszeć ... kto go w przyszłości zechce poślubić i tego typu inne przykre uszczypliwości
Tak więc zacząłem leczyć się farmakologicznie (bez skutku) lub u wszelkiej maści "szamanów" którzy wciskali we mnie Matczynymi rękami zmielone ziarno dwu letniego wiesiołka oraz inne tego typu świństwa
W wieku 20 lat założyłem własną Rodzinę,na świat przyszła nasza pierwsza córka ... idylla trwała 15 lat do czasu kiedy zapragnąłem wyjechać z zarabiać w funtach.Co prawda miało to fatalne skutki dla związku ponieważ odległość przewyższała długość

no i związek zakończył się rozwodem ponieważ poroże tak mi urosło że wstyd było chodzić... Z perspektywy czasu potrafię pisać o tym w wysublimowany sposób ale rozwód oraz związany z nim stres spowodował totalny rozwój choroby i się zaczęło ... Novate ... Cygnolina ... lampy ... Metotreksat i ... i nic, ja byłem zsypany zmianami tak nadal ledwo potrafiłem zrobić mały krok do przodu chodząc jakbym miał ok 90 lat, moje nogi były jedną wielką raną, ręce również szczególnie od łokci w górę,skóra głowy, uszy ... Koszmar ... w tych bardzo trudnych chwilach poznałem moją biedroneczkę która jest moją Narzeczoną ...
Mieszkamy w przygranicznej miejscowości, do Litwy mam 30km zaś do Rosji jakieś 60km, na miejscowym bazarze litwini,rosjanie oraz inne nacje handlują czym popadnie... jeden ze sprzedawców oferował kosmetyki maści i inne specyfiki których nie znam ale mój wzrok był skierowany na MYDŁO... z trudem przeczytałem łamanym rosyjskim ... MYDŁO DZIEGCIOWE cena 5zł, co prawda jestem wrogiem szamańskich metod leczniczych ale każdy biedronek i biedronka wiedzą jak ważna jest dla nas higiena osobista, pomyślałem że nie pomoże na pewno ale przecież i tak się myję często więc 5zł to nie majątek ... Mydło w łazience nabierało "mocy" około miesiąca ponieważ moja Narzeczona nie zna rosyjskiego i myślała że kupiłem mydło do prania.
Pamiętam że była to niedziela wieczór, łazienka i wanna pełna wody aby odmoczyć łuskę i poczuć się chociaż chwilę "elastyczny" i zdrowy ... MYDŁO no właśnie to wtedy zamiast żelu użyłem pierwszy raz dziegciowego ruskiego mydła (kto woli rosyjskiego) nie obiecując sobie po nim niczego,umyłem się i stwierdziłem że śmierdzę bardziej niż przed wejściem do wanny ... Ku mojemu zaskoczeniu po wyschnięciu skóry nie czułem napięcia wysychającej chorej skóry nóg w miejscach zmian skórnych, nawet nie naoliwiałem nóg celem uelastycznienia ale pełen zdziwienia byłem w momencie kiedy wstałem z rana i skóra nadal nie była napięta ... Wtedy zrobiłem kawę i zasiadłem przed laptopem szukając jak najwięcej informacji co to dziegć i "z czym to się je

"
Z pozyskanych informacji dowiedziałem się że producent mydła produkuje również maść o bardzo wysokim procentowym składzie dziegciu brzozowego a zachęcony efektami użytego mydła ubrałem się i wyszedłem do pracy zaś w głowie "urodziła" mi się myśl ... poproszę w pracy kierowców ciężarówek to jak będą u Ruskich kupią i przywiozą...
Po trzech tygodniach w moich dłoniach była tuba 100 ml " nadzieji " przeczytałem a raczej przeliterowałem skład oraz zastosowanie i ... posmarowałem mały kawałek zmiany łuszczycowej na nodze...charakterystyczny nieprzyjemny zapach znów poczułem ale cóż ... nie liczyłem na cud ani nawet na najmniejszą poprawę
Po pięciu dniach zauważyłem że moja zmiana od środka zaczyna ogasać i nie jest prawie bordowa a wygląda podejrzanie zdrowo,wróciłem do domu i wieczorem nasmarowałem całe nogi od kostek do pachwin,założyłem spodnie od piżamy i tak moja nadzieja rozwijała się ponad miesiąc,chcecie możecie wierzyć lub nie ale zmiany zaczęły znikać,pomyślałem że kolejny cud ... chemii i sterydów a reemisja spowoduje że usiądę na wózek bo o chodzeniu nie będzie już mowy...
Mija 9 miesiąc kiedy zużyłem 100ml tej maści z dziegciem brzozowym i ... cisza i spokój,nogi mam czyste nie pojawiają się wysiewy, co prawda na wszelki wypadek w kupiłem jeszcze dwie tuby tej samej maści od bazarowego sprzedawcy kosmetyków z Rosji ale na razie nie mam potrzeby używania bo zmian łuszczycowych nie mam,powiem Wam że robiłem zdjęcia od czasu kiedy moje zmiany zaczęły "znikać" a lato 2014 było moim pierwszym latem w którym mogłem nałożyć krótkie spodenki i wyjść z Narzeczoną na plażę bez poczucia winy i wstydu
Proszę nie zrozumieć mnie źle, nie jestem handlarzem ani moja historia nie jest ofertą i nie chcę aby tak była zrozumiana chętnie podzielę się dokumentacją fotograficzną którą zgromadziłem oraz mogę przesłać foto tuby tej maści a co do decyzji czy warto spróbować ... Decyzję pozostawiam Wam,każdy z Nas jest kowalem własnego losu,mnie pomogło i nie muszę żyć ze świadomością "biedronki" oby jak najdłużej
Więcej wiadomości? na priv albo maila -
copernik@onet.pl lub dzwońcie 519490707, jak będę mógł to pomogę,mogę wysłać zrobione przeze mnie osobiście zdjęcia lub spotkać się osobiście
Aha na co dzień pracuję jako operator programista maszyn CNC ta więc jeśli ktokolwiek nie mógłby się dodzwonić proszę o sms ponieważ pracuję w hałasie . Pozdrawiam Was i życzę zdrowia
P.S. Proszę nie traktować mojego tekstu jako oferty handlowej bo sobie tego nie życzę nie pośredniczę nie sprzedaję nie reklamuję nie pobieram żadnych opłat ani innych gratyfikacji i nie chcę być posądzony o nielojalność,chorowałem i nie wiem ile jeszcze czasu będę mógł cieszyć się czystą elastyczną skórą, wiem co to znaczy zdejmować skarpetki po pracy wraz z popękanym naskórkiem,wiem co to ból i łzy wiem co to znaczy drapać się bo swędzi i skrywać w dłoniach osypane łuski, wiem co to reemisja po sterydach kortykosteroidach i tej całej NFZetowskiej lekowej mieszance wybuchowej,pamiętam popalone ręczniki i piżamy od cygnoliny i ból, stąd pojawił się mój tekst