Menu użytkownika

Kupony

Kto przegląda forum

Forum przegląda 2 użytkowników :: 0 zidentyfikowanych, 0 ukrytych i 2 gości (dane z ostatnich 5 minut)
Najwięcej użytkowników online (90) było 3 maja 2017, o 23:15

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

pytanie?

Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.

Re: pytanie?

Postprzez szater 9 lis 2012, o 13:45

wiesz jakie sa zasady to ja wiem ale praktyka jest straszna...widziałam szefową kuchni ,która przecieła sobie palec...zakleila go plastrem a potem...potem mieszała mielone....oburzyła sie że zwróciłam jej uwage....zreszta inne kucharki też były zdziwione...co sie takiego stało....
Avatar użytkownika
szater
Doradca
 
Posty: 3407
Dołączył(a): 2 cze 2010, o 17:32
Lokalizacja: Zielona Góra

Reklama

Re: pytanie?

Postprzez antonia 9 lis 2012, o 15:38

Pizot14 napisał(a):Wiesz jestem w Luxemburgu i tam sa calkiem inne prawa, moze dlatego bo tam sanepid nie istnieje, jest cos takiego jak kontrola jakosci kuchni czy jakos tak ale normalnie z szefek kuchni rozmawiaja i nic z tego powodu nie ma i pracuje caly czas, a co do mieszania salatek czy mielonego to nigdzie na swiecie nie mozna wsadziic golej reki :) nawet w Polsce to sa prawa i obowiazki BHP i takowe jest w luxemburgu :)

PS: moze troszke zle sie wyrazilem w poprzednim poscie :)


Dużo zwiedzasz a mało widzisz xd Prawo swoje, a życie swoje xd
Ja nie zaobserwowałam takiej higieny jak Ty,żeby wszyscy w kuchniach pracowali w rękawiczkach. Nawet w kulinarnych programach telewizyjnych mieszają gołymi niemytymi łapami.
Przykład: znany polski kucharz pan M. na pokazie tv. w terenie głaskał konia po pysku i piekł coś na grilu, nie mył łap :geek: :nomnom: Nie powiem, co kucharze w kuchniach wyrabiają i czym się zabawiają :boring:
Viber, WhatsApp nr.tel na priv.
Avatar użytkownika
antonia
Doradca
 
Posty: 2756
Dołączył(a): 4 mar 2012, o 11:35

Re: pytanie?

Postprzez Olaf 10 lis 2012, o 01:45

Zdazaja sie sytuacje w ktorych wsadzi sie palca do sosu i zobaczy czy jest dobry bo nie ma w poblizu lyzeczki choc ja nie przepadam za tym wole pojsc 3 kroki dalej i wziac ale nie wszyscy tak robia gdyby konsument wiedzial co sie dzieje na kuchni nigdy by nie zjadl w restauracji, po za tym łuszczyca nie nalezy do chorob zakaznych a uwiez mi ze po za tym ze ktos ma luszczyce i gotuje, dzieja sie duzo gorsze rzeczy :) widzialem nie raz :) np jak myslisz z czego robi sie lasagne ? :):):)
Olaf
Poszukiwacz
 
Posty: 63
Dołączył(a): 7 lis 2012, o 03:32

Re: pytanie?

Postprzez never 11 lis 2012, o 12:37

ok dzieki za odpowiedzi
a co do prac to chodzilo mi ze to mi przeszkadza luszczyca w danym zawodzie a nie komus... np.pracowalem latem na budowie w kasku 10h dziennie w upaly po 30stopni, glowa tak mnie swedziala ze po tygodniu zrezygnowalem.
never
Świeżak
 
Posty: 6
Dołączył(a): 6 lis 2012, o 13:46

Re: pytanie?

Postprzez Olaf 13 lis 2012, o 13:37

zawsze mozesz pracowac gdzie indziej, nie musisz na zewnatrz , mozesz robic wykonczenia jezeli lubisz taka prace :)
Olaf
Poszukiwacz
 
Posty: 63
Dołączył(a): 7 lis 2012, o 03:32

Poprzednia strona


  • Reklama

Powrót do Życie z łuszczycą

 


  • Podobne tematy
    Odpowiedzi
    Wyświetlone
    Ostatni post

Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości