Życie z łuszczycą na co dzień, czyli jak radzimy sobie z naszą chorobą w codziennych czynnościach.
Karolek90 pisze:2 grupa inwalidzka;p ale raczej nie mam szans :P
Mi było by super dostać 2 bo miał bym stłą pracę w szpitalu :P a tak z Lekkim stopniem to na umowne zlecenie co rok podpisywane i co roku zastanawiać się co z pracą :P :( ale zaleczę i może ogarnę coś normalnego;p co kto wie co nowy rok przyniesie ;].
Chodziło o II grupe!....o litosc to mozna prosic...ale nie w ZUsie :notguilty:
Basieńka44 pisze:Karolak chodzi ci o tą grupę co to do pracy przydatna????????????????????????? taką dostaniesz dwójkę jak powiesz że ci do pracy konieczna też tak zrobiłam

Umiarkowany stopień niepełnosprawności to zdajesie 2 grupa mylę się????????????????????
Krysiu dlaczego ty zawsze moje wypowiedzi czytasz na opak?????????????????????????
Pisałam o stopniu niepełnosprawności nie o drugiej grupie z ZUS tej to nawet ja nie mogę dostać mimo wielu innych chorób.
Od reguły są wyjątki
jak się nie spróbuje to się nie wie....... też tak uważałam a namówiona przez siostrę złożyłam wniosek rok wcześniej jak powinnam i zmieniono na umiarkowany,z lekkiego.
Oczywiście mówiłam że potrzebuje do pracy a nie ile mam chorób itd.
Hey wszystkim ponownie,
od momentu wpisania postu upłynęły 1,5 miesiąca. Zmiany się utrzymują. W jednym miejscu zaleczę to w drugim wyskoczą :) dobrze, że malutkie są. Niepokoi mnie natomiast to, że na twarzy zaczęły mi wychodzić... :( narazie na nosku tylko i za uchem. Czy ktoś poleci mi coś do stosowania na twarz, coś co nie odbarwia skóry i nie jest sterydem. Stosowałem olejek pichtowy, nakładałem na plamki wacikiem do uszu, zapach przyjemny (intensywna sosenka :D ), dosyć tłusty i piszą na opakowaniu, że na łuszczycę też się go stosuje. Stosuje go 2 tydzień, a zmiany jak były tak są. Na łuszczycę u mnie nie działa, ale rewelacyjny w zwalczaniu trądziku i przebarwień po nim. Ps. Zmiany łuszczycowe są bardzo małe (dotyczy zmian na całym ciele). Lekarz polecił mi steryd (CLOBEDERM). Powiedział, że na tak malej powierzchni można stosować, bez obaw o skutki uboczne. Czy to prawda? Maść działa błyskawicznie, ale odbarwia skórę, a zmiany wracają po jakimś czasie. Dlatego boję się go zastosować na twarzy, a chciałbym pozbyć się Tych zaczerwienień :)
Z góry dziękuję za rady.
PS.2 Zapomniał bym o najważniejszym :D Życzę wszystkim z Was dużo zdrówka z okazji nadchodzących Świąt Bożego Narodzenia!
Skoro zmiany są małe spróbuj żel z żywokostu http://www.gorvita.com.pl/el_z_ywokostem.html
a jak ci clobederm odbarwia skórę to moim zdaniem jest za silny
żel możesz też stosować na twarz i głowę nie tłuści a na takich małych zmianach świetnie działa.
Na twarz polecam też maść rumiankową działa przeciwzapalnie
czy cynkową ta troszkę wysuszająco stosowana razem z rumiankową u mnie dobrze się sprawdziła
Można też maść z wit A tą z niebieskimi napisami ochronną.
Ostatnio zmieniony 23 gru 2011, o 09:17 przez Basieńka44, łącznie zmieniany 1 raz.
Basieńka44 pisze:Skoro zmiany są małe spróbuj żel z żywokostu Na twarz polecam też maść rumiankową działa przeciwzapalnie
czy cynkową ta troszkę wysuszająco stosowana razem z rumiankową u mnie dobrze się sprawdziła
równocześnie mazać nimi zmiany czy np rano jedna a wieczorem druga?
Ja rano smarowałam rumiankową czekałam jak się wchłonie i na to cynkową nadmiar zbierałam wacikiem i tak miałam cały dzień na noc zmywałam i maść z wit A
Zel można stosować przed nałożeniem obydwu maści lub sam jak podrażnienia niewielkie
Maści nakładałam na całą twarz nie tylko na zmiany.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 9