Tu pytamy, polecamy i odradzamy sobie szpitale, kliniki, sanatoria oraz lekarzy.
 cyna
Witam,
poszukuję dobrego dermatologa we Wrocławiu. Bardzo proszę o sugestie do kogo nie uderzać, u kogo można spróbować itp.
Pozdrawiam :)
cyna
Awatar użytkownika
 szater
...ja wiem dr.Gawlik...kiedys był ordynatorem w klinice wojskowej-super facet,super człowiek,super lekarz....mam cudne wspomnienia z czasów gdy mnie leczył(jezeli wspomnienia z pobytów w szpitalu i leczenia łuszczycy moga byc super i cudne :devillaugh: )wiele mnie nauczył,nie chciał dawac sterydów...leczył cygnolina i dziegciami...lata mineły ...nie jezdze juz do Wrocka ...bo sie leniwa zrobiłam...radze sobie sama ale tego człowieka polecam....chyba że sie diametralnie zmienił....w co mi trudno uwierzyc ....ale jest mozliwe :D
 mama
witam,
ja leczę córkę u dr Kołodzieja (dermatolog dziecięcy) na klinikach na Chałubińskiego we Wrocławiu. Z różnym skutkiem, ale raczej polecam. Słyszałam także dobre opinie o dr Baranie (leczy dorosłych) także z tej kliniki.
powodzenia
 euterpe
Z mojego doświadczenie wynika, że każdy i tak przepisze steryd chyba, że poprosisz o coś innego :) tak czy siak trzeba być samodzielnym. Nie bez powodu dermatolodzy uważani są za patałachów. Zresztą w dermatologii istnieje kilka leków i któryś zawsze zadziała więc nie ma tu wielkiej filozofii.
Awatar użytkownika
 szater
nie jest to takie proste i oczywiste....z okresleniem "patałachów" tez sie nie zgadzam.Droga na akademie medyczne stoi otworem....kazdy moze spróbowac i...pokazac jak leczyc :P
Witam!
Napiszcie proszę jakiego lekarza polecacie z WROCŁAWIA, który poratowałby mnie w leczeniu łuszczycy miejsc intymnych. To cholerstwo nie daje mi tam spokoju, a sama nie potrafię już sobie pomóc.. Bardzo proszę o jakiekolwiek informacje. Chciałabym jak najszybciej zadziałać w tej sprawie.. Sami wiecie jaki to krępujący problem, który na domiar wszystkiego sprawia bardzo bolesno-piekący ból.. ;(
Kazdy lekarz dermatolog przepisze ci odpowiednie leki.Znam taki sposob:
1 Tormentiol z 1 Lorindenem A.
Wycisnąć oba do pojemniczka, wymieszać i smarować miejsca cieniutka warstwa.
Mozna zastosowac Pimafucort,maść ichtiolowa 7%,clotriamzol 1% krem,
laticort 01%
Warto tez tu rzucic okiem :

http://luszczyca.org.pl/p2/forum/index. ... entry15794
Ostatnio zmieniony 30 mar 2012, o 10:49 przez Paweł, łącznie zmieniany 1 raz. Powód: Link usunięty - tematy zostały połączone.
 kacha
Nie chcę zaśmiecać forum i tworzyć nowego, takiego samego wątku.
Dlatego czy możecie podać mi jakieś aktualne namiary na dobrego dermatologa we Wrocławiu?
Awatar użytkownika
 primo
Może spróbuj się umówić w Ginemedica ? To jest na ul. Krawieckiej 1 naprzeciwko galerki dominikańskiej. ;) tam przyjmuje bardzo fajna lekarka Kalina Welz-Kubiak. Uważam, że jest dobrym i przede wszystkim wnikliwym lekarzem.